Davutoğlu Akşener'e FETÖ davasında takipsizlik kararı verilmesini değerlendirdi: Demokrasi tarihimizde kara leke olarak kalacak

Davutoğlu Akşener'e FETÖ davasında takipsizlik kararı verilmesini değerlendirdi: Demokrasi tarihimizde kara leke olarak kalacak

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, İYİ Parti Lideri Akşener hakkında 'FETÖ suçlaması' iddiasıyla başlatılan soruşturmada savcılığın 7 yıl sonra takipsizlik kararı vermesine ilişkin açıklama yaptı. Akşener ile dayanışma içinde olduklarını belirten Davutoğlu, Hukuk devletinde bir Parti Genel Başkanı ile ilgili bu tür bir soruşturmanın 7 yıl sürüncemede bırakılarak algı operasyonlarına alet edilmesi demokrasi tarihimizde bir kara leke olarak kalacaktır." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında 'gizli tanık' 'Yağmur'un beyanlarına dayandırılarak 'FETÖ suçlaması' iddiasıyla başlatılan soruşturmada savcılık, yedi yıl sonra kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda “Gizli tanık beyanının tek başına hükme esas alınamayacağı” değerlendirmesi yapıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akşener'in davasının 7 yıl sonra düşürülmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Davutoğlu, Akşener ile dayanışma içinde olduklarını belirterek "Hukuk devletinde bir Parti Genel Başkanı ile ilgili bu tür bir soruşturmanın 7 yıl sürüncemede bırakılarak algı operasyonlarına alet edilmesi demokrasi tarihimizde bir kara leke olarak kalacaktır." dedi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Sn. Meral Akşener hakkında sadece bir gizli tanık ifadesini temel alarak 2016 yılında başlatılan Fetö soruşturması dün kovuşturmaya yer olmadığı kararı ile sonuçlanmış. Öncelikle bu hukuk skandalı karşısında Sayın Akşener ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Hukuk devletinde bir Parti Genel Başkanı ile ilgili bu tür bir soruşturmanın 7 yıl sürüncemede bırakılarak algı operasyonlarına alet edilmesi demokrasi tarihimizde bir kara leke olarak kalacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN