Davutoğlu: Adayı açıkladık Beştepe ve MHP'de bir panik..

Davutoğlu: Adayı açıkladık Beştepe ve MHP'de bir panik..

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu duyurmalarının Beştepe'de ve MHP'de endişe yarattığını "Ne zamanki Cumhurbaşkanı 6 Mart'ta seçimi ilan etti, ondan sonra biz Altılı Masa'nın adayını ilan ettik; o zaman Beştepe'de bir panik, MHP'de bir panik..." sözleriyle ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KRT TV’de yayınlanan 'Bir Başka Açı' programında Selen Yalaz'a konuk oldu. Davutoğlu, programda, 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, ortaklarından olduğu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçmelerini ve bunun Cumhur İttifakı'na yansımasından bahsetti. Gelecek Partisi lideri, Cumhur İttifakı'nın genişlemesi ve bunun olası sonuçlarına da değindi.

'ADAYI AÇIKLADIK PANİKLEDİLER'

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Biz adayımızı açıkladık; Beştepe ve MHP’de panik. Ne zamanki Cumhurbaşkanı 6 Mart'ta seçimi ilan etti, ondan sonra biz Altılı Masa'nın adayını ilan ettik; o zaman Beştepe'de bir panik, MHP'de bir panik...

Cumhur İttifakı 2018'den bu yana 2 ana aktör etrafında şekilleniyor: AKP ve MHP demiyorum, Erdoğan ve Bahçeli. AK Parti diyebilmem için MYK'sının gelişmelerden haberdar olması lazım, MHP'nin kurullarının haberdar olması lazım. Hiçbirinin haberi yok.

'BEŞTEPE'DE AK PARTİ GENEL MERKEZİ DEVRE DIŞI'

Erdoğan ve Bahçeli'nin kurullarında ne geçtiğini kendileri dahi bilmiyor. Destici milletvekili oldu, ama sürecin neresinde belli değil.

İlişkilerin en tanımlanamaz olanı Vatan Partisi ve Perinçek... Perinçek her yerde 'Ülkeyi biz yönetiyoruz' diyor. Gerçekten de Beştepe'de Perinçek'in doğrudan adamları var. AK Partililere seslenerek söylüyorum: Sizin oylarınız üzerinden Beştepe'de Perinçek hakimiyeti var; eski arkadaşlarıyla, dogmatik görüşleriyle... AK Parti Genel Merkezi devre dışı.

Perinçek'in adamları Beştepe'de, Bahçeli-Erdoğan görüşüyor, Destici arada bir kendini gösteriyor ama ilişkilerinde bu dört aktör bir araya gelmiyor.

'AK PARTİLİLER İKTİDARA BAHÇELİ İLE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Cumhuriyet tarihinin en konforlu lideri Bahçeli. Herkes biliyor ki bir bakanın arkasında durursa, mesela Süleyman Soylu'nun arkasında durdu ve Süleyman Soylu'yu görevden alamadı Erdoğan. Birinin arkasında durursa o yürür.

Bahçeli bir işi örtbas etmek isterse, Sinan Ateş gibi, örtülür. Bahçeli bir eski suçluyu, mafyatik yapılanmalarla ilgili birini hapisten çıkarmak isterse çıkarır.

AK Partililer dahi kendi genel merkezlerini değil de Bahçeli'yi kanal kullanarak hükümete ulaşmak istiyorlar.

Yarın bu dönem bitse ve dosyalar açılsa Bahçeli'ye kimse dokunamaz çünkü imza yetkisi yok. Şimdi aslında bu MHP'lilere de hakaret. MHP'liler hükümetin neresinde? Yolsuzlukların parçası değiliz diyorlar ama güç kullanırken kullanıyorsunuz.

'ERDOĞAN BAHÇELİ İKİLİSİ HER KANALI KULLANIR'

HÜDA PAR üzerinden Kürt seçmene, Yeniden Refah Partisi üzerinden muhafazakar seçmene hitap etmeye çalışılıyor. Niye HÜDA-PAR, niye Yeniden Refah Partisi? Her iki partinin de AKP'ye esastan eleştirileri vardı. Çünkü Kürt seçmeni ve muhafazakar seçmeni kaybetmekte olduğunu görüyor.

Kürt seçmeni kaybediyor; geçen sefer Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkardı kazanamadı, İmralı'dan mektup getirdi kazanamadı. HDP kanalını kullanmak istiyor fakat HDP'ye karşı o kadar ağır suçlamalar yaptı ki... Yine de o kanalları kullanmak ister, her kanalı kullanır Erdoğan-Bahçeli ikilisi.

Fakat bu sefer HÜDA-PAR üzerinden Kürt seçmene, Yeniden Refah Partisi üzerinden muhafazakar hitap etmeye çalışıyor. Ama samimiyetsiz siyasetin karşılığı yoktur.

Bizi eleştirdiler eleştirdiler, masa masa... Şimdi kendileri masa kurmaya çalışıyor ama masaya oturacak aktörler nerede buluşacaklar?

'ANLAŞTIKLARI TEK ŞEY OTORİTERLİK'

Sayın Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum: Bu liderleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ilan et. Diğerlerine de sesleniyorum: Sayın Bahçeli, eğer gerçekten devlete saygın varsa elini taşın altına koy. Niye kenardan seyrediyorsun? Sayın Destici, orada ikinci aktör gibi durma.

Cumhur İttifakı bir ittifak gibi kurulmadı. Anlaştıkları tek şey otoriterlik. Millet İttifakı'nda ilkesel bir beraberlik var, aramızdaki fark bu.

'KÜKREYEN BAHÇELİ ÖCALAN TV'YE ÇIKINCA NE YAPTI?'

Paniğe kapıldılar. Beştepe'de, AK Parti Genel Merkezi'nde iklimi, tansiyonu hissedecek kadar irtibatımız var. Büyük bir panik var. Sayın Erdoğan neyi reddediyorsa yapmak zorunda.

Türkiye'nin güya PKK'ya karşı en sert lideri kim, Bahçeli. İmralı'dan mektup geldiğinde ne yaptı? Onu meşru gösterdi. Osman Öcalan televizyona çıktığında ne yaptı Bahçeli? O her konuda kükreyen Bahçeli onu da mazur gördü. Bunların iktidara mecburiyeti var.

'PERİNÇEK'İN ADAMLARININ MİADI DOLDU'

Erdoğan, Perinçek’i ittifakına almayıp, adamlarını Beştepe’de en kritik yerlere getiriyor. Ethem Sancak, AK Parti MKYK’sından Vatan Partisi’ne geçti. Şimdi AK Parti seçmenine soruyorum. Bu nasıl bir dava Allah aşkına? Perinçek, şeytan ayetlerini Türkçeye tercüme edip büyük bir provokasyona sebep olan bir adam. Ezanı Türkçe okuyalım diyen bir adam. Öcalan’a gül veren bir adam. 28 Şubat’ta başörtü yasağını savunan bir adam. Peki şimdi neden Erdoğan’ın yanında duruyor. Çünkü adamlarını yerleştirdi Beştepe’ye. O Perinçek'in adamlarının hepsinin miadı doldu. 14 Mayıs'ta halk tarafından seçilmediği halde yetki kullanan danışmanların hepsi geldikleri yere geri gidecekler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN