Davutoğlu depremzedelerin isyanına kulak verdi: Hesap soracağız

Davutoğlu depremzedelerin isyanına kulak verdi: Hesap soracağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, afet bölgesinde vatandaşların dertlerini dinledi. Depremzedeler yıkılan binaların sorumlularının bulunmasını talep ederek inşaatlarda malzeme eksikliğinin olduğunu söyledi. Davutoğlu, vatandaşların çağrılarına 'O bina yıkılmadıysa bu bina yıkıldıysa hesabı sorulacak' şeklinde cevap verdi.

Asrın felaketi olarak tarihe adını yazdıran Kahramanmaraş depremlerinde 20 bini aşkın kişi hayatını kaybetti, binlercesi ise henüz enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Yaşanan faciada şehirler moloz yığınına döndü, vatandaşlar evsiz kaldı.

Afet bölgesinde incelemelerini sürdüren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise depremzedeleri ziyaret etti.

'BU KATLİAM'

Vatandaşlar, gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatırken kuma dönen binaların yapımına isyan etti. Ablasını ve yeğenini kaybeden bir depremzede, "Demir kullanmamış, deniz kumuyla mı yapmış? Ablamı yeğenimi kaybettim. Biz evsiz barksız kaldık umurumda değil. Tek istediğimiz bu müteahhidin asılması. Sizden tek ricamız, bu adamın asılması. Üç tane bina var üçü hasarlı biri çöktü. Bu katliam. Bütün evlerden çıktılar. Aileler yok oldu. " ifadelerini kaydetti.

'HESABINI SORACAĞIZ'

Davutoğlu ise yaşatılanlardan hesap soracağız diyerek şu ifadeleri kaydetti:

Hesabını soracağız hiç endişe etmeyin. O bina yıkılmayıp da bu bina yıkıldıysa bunun hesabı sorulur.

Davutoğlu, 'Bu acıları bir görseydiniz, bir yaşasaydınız' diyen bir depremzedeye sarılarak "Yürek dayanmaz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN