Davutoğlu: Nass ortada, Erdoğan nerede?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15'e çıkarmasının ardından Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. İktidarın uyguladığı ekonomi politikasını eleştiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Sayın Erdoğan Nass ortada, peki siz neredesiniz?" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Davutoğlu, "Nass başta olmak üzere dini kavramlarımızdan elinizi çekin artık." dedi.

Merkez Bankası, 27 ay sonra ilk kez faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 8,5'den 15'e çıkardı. Merkez Bankası'nın kararının ardından dolar 24.6224 TL'yi, euro 27.0572 TL'yi görerek kendi rekorlarını kırdı. İktidarın uyguladığı ekonomi politikasını eleştiren Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından videolu bir paylaşımda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. "Nass ortada, Erdoğan nerede?" diyen Davutoğlu, "Gün Nassı da doğru anlamak, dini kavramları yeniden ihya etmek, kültürel değerlerimize saygı duymak ama aynı zamanda akılcı ekonomik politikalar uygulama günüdür. En önemlisi Nass başta olmak üzere dini kavramlarımızdan elinizi çekin artık." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faiz oranlarını yüzde 8.5'tan 650 baz puan artışla yüzde 15'e çıkardı. Şimdi soru sormak bize, cevap vermek ve hesap vermek Sayın Erdoğan'a düşer. Sayın Erdoğan yıllardır 'Nass ortada iken sana bana ne oluyor?' diyerek dini kavramlarımızı kendi akılsız politikalarına alet etmişti. Sayın Erdoğan Nass ortada, peki siz neredesiniz? Eminim bu karardan sonra bir müddet Sayın Erdoğan ortalıkta gözükmeyecek. Bu kararın sonuçları olumsuz olursa doğrudan ekonomi yönetimine yüklenecek, Merkez Bankası Başkanı'nı değiştirecek aynen Naci Ağbal'a yaptığı gibi. 18 Mart 2021'de faiz oranlarını sadece 200 puan arttıran Naci Ağbal, 2 gün sonra Nassı çiğnedi iddiasıyla görevden alınmıştı. Şimdi bir seçim sonrasında faiz oranları 650 baz puan arttı ve Erdoğan sorulara cevap vermek zorunda. Nass ortada siz neredesiniz Sayın Erdoğan?

"HESAP VERECEKSİNİZ"

Milletin dini değerlerinin en temel kavramlarını yozlaştırdınız, örselediniz, yıprattınız. Dava, medeniyet, kadim bütün kültürel kavramlarımızı yok ettiniz. Nass dendiğinde Müslüman'ın yüreği titrerdi eskiden. Şimdi insanlar Nass dendiğinde ekonomik felaketin sebebi olarak gördükleri acı bir tebessümle kullandıkları bir kavram geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz ve sizin Nass kavramı başta olmak üzere dini kavramlarımızı istismar etmeniz karşısında sessiz kalan din adamları, ilim adamları bunun sorumlusu. Allah indinde hesap vereceksiniz. Kullar indinde de hesap vereceksiniz. Cehaletinizin, yanlış politikalarınızın yükünü Nassa taşıtmayın. İnsanların vicdanlarını yok etmeyin.

"1 SAAT İÇİNDE TÜRK LİRASI YÜZDE 3 DEĞER KAYBETTİ"

İkinci soruya gelince; vatandaş bir tüketici kredisi almaya kalktığında, bir şirket ticari kredi almaya kalktığında acaba faiz oranları kaç? Söyleyeyim size, mevduat faiz oranında yüzde 45, ticaret kredisi oranları takriben yüzde 50. Bir aldatmaca içinde yaşıyorsunuz. Düşük faiz diyerek, Nass diyerek kendinize yakın şirketlere selektif kredi uygulamasıyla yıllarca servet transferi yaptınız. Servet, bir grup elinde dolaşmasın diyen Kur'an'ın hükmüne aykırı olarak zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptınız. Tefecilik yaptınız. Kur korumalı mevduatla açık bir şekilde tefeciliği kurumsallaştırdınız. Bu politika faiz açıklamasından sonra beklenen olmadı. Ne bekleniyordu? Kur istikrara kavuşacaktı. 1 saat içinde Türk lirası yüzde 3 değer kaybetti. 23 lira 55 kuruştan 24 lira 15 kuruşa çıktı. Bunun da sorumlusu sizsiniz.

"DİNİ KAVRAMLARIMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN"

Şimdi gün Nassı da doğru anlamak, dini kavramları yeniden ihya etmek, kültürel değerlerimize saygı duymak ama aynı zamanda akılcı ekonomik politikalar uygulama günüdür. Devriniz doluyor Sayın Erdoğan. Sanmayın ki son seçim zaferi sizin bu politikalarınızı ibra etmiştir. Son seçim neticelerine güvenerek akılsız politikalarınıza devam etmeyin ve asla yaptığımız bütün yolsuzluklar, uyguladığımız bütün yanlış politikalar göreve getirdiğimiz bütün ehliyetsiz insanlara rağmen halk bizi ibra etti, bize destek verdi diyerek bu politikalara devam etmeyin. En önemlisi Nass başta olmak üzere dini kavramlarımızdan elinizi çekin artık."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN