Davutoğlu ve Yapıcıoğlu siyasi diyaloğun önemine vurgu yaptı

Davutoğlu ve Yapıcıoğlu siyasi diyaloğun önemine vurgu yaptı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'yla ortak basın toplantısı düzenliyor.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'yla birlikte ortak basın toplantısında konuşuyor.

Türkiye'nin yaşadığı krizlerden kurtulmak için partiler arası yakın diyaloğun çok önemli olduğunu dile getiren Davutoğlu, problemlerin çözülmesinde de bu siyasi diyaloğun gerekli olduğunu söyledi.

HÜDA PAR liderine ziyareti için teşekkür eden Davutoğlu, sözü Yapıcıoğlu'na devretti. Konuşmasına Gelecek Partisi'yle HÜDA PAR'ın daha öncede önemli ziyaretlerde bulunduğunu söyleyerek başlayan Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi'nin savunduğu güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini daha önceki ziyaretlerde Davutoğlu'nun kendilerine ilettiğini ve bugünkü toplantının da bu sebeple düzenlendiğini duyurdu.

yapicioglu-davutoglu.jpg

"HERKESİN KIRMIZI ÇİZGİSİ CEBİNDE KALSIN"

Gelecek Partisi'nin savunduğu sistemle ilgili fikir ve görüşlerini anlattıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, iktidar partileri hariç herkesi ağırladığını dile getiren Davutoğlu'na bizler iktidar partileriyle de görüştük aslında dedi ve yüz yüze görüşmenin avantajlar oluşturduğunu söyledi.

Kendi içlerinde yaptıkları kongre sonrası ilk ziyareti Gelecek Partisi'ne yaptıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, 1982 cunta anayasasının değişmesi gerektiğini düşünüyoruz dedi. Tüm partilerin bu anayasanın değişmesi için elini taşın altına sokması gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, "Hiç kimse ortaya ön şart sunmasın, herkesin kırmızı çizgisi cebinde kalsın. Gelin hep beraber bir araya toplanalım ve nasıl bir anayasayı kaleme alabiliriz diye düşünelim ve bunu da birlikte yazalım istiyoruz. Bizim tercihimiz bir anayasayı baştan aşağıya kaleme alıp gelin bizim anayasamız budur bunu birlikte tartışalım değildir. Herkese bir araya toplanıp hangi konuda ne düşünüyorsa notlarını alsın ve birlikte karar alalım. Akademiden ve sivil toplumdan da katkı alınmalıdır. Mümkün olduğunca toplumu da sürece dahil ederek bu süreci yönetmek bize göre mümkündür. Bu anlamda da siyasi partilere ziyaretimiz devam edecektir." dedi.

"YENİ ANAYASA BİR ZARURETTİR"

Basın toplantısına katılan temsilcilerin anayasa çalışmaları üzerine sorduğu soruya cevap veren Davutoğlu, "Yeni bir anayasa yapmak mümkün olmanın ötesinde bir zarurettir. ama bunu yapmak için samimiyet, birikim ve gerçekten demokrat olmak gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Seçim sistemi konusunda da sorulara yanıt veren Davutoğlu, "İktidar eğer yeni bir seçim yasası yapmaya niyetliyse. Bu o iktidarın var olan sistemle seçimi kaybedeceğini görmesiyle mümkün olur. Bunu görmüş olması önemli, erken seçimin ön işaretidir bu tartışmalar. Bunu gördükten sonra da yapacakları her değişiklik kendileri aleyhine olacaktır. Halk bunu tamamen fırsatçılık olarak görecektir." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN