Davutoğlu'ndan İkizdere tepkisi: Utancınızı yasaklarla saklayamazsınız

Davutoğlu'ndan İkizdere tepkisi: Utancınızı yasaklarla saklayamazsınız

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İkizdere'de yaşananları yerinde incelemeye gidecek heyete izin vermeyen Rize Valiliği’ne tepki gösterdi: Doğa ve çevre katliamı yapmaya izin var! Yaşananları yerinde görüp inceleme yapmak isteyen parti yöneticilerimize izin yok! Utancınızı yasaklarla saklayamazsınız.

Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde Cengiz Holding tarafından açılmak istenen taş ocağına karşı tepkiler sürüyor. Direniş süresince gözaltılar yaşanırken, salgın sürecinde halkın evine kapanması fırsat bilinerek çalışmalar durdurulmadı ve çok sayıda ağaç iş makinaları ile yok edildi. 

Gelecek Partisi de iddialar üzerine bölgeye bir heyet gönderme kararı aldı ve Rize Valiliği’ne bölgede incelemelerde bulunmak için dilekçe sundu. Dilekçede 5 kişilik bir heyetin 10-12 Mayıs tarihleri arasında bölgeye intikali için izin istendi.  

Valilik ise dilekçeye verdiği cevapta, inceleme için gidecek heyetin bölgede bulunmasının “Zorunlu Hal Sayılacak Durular” kapsamına girmediği ve izin verilemeyeceği ifadelerine yer verdi.  

Sosyal medya üzerinden valiliğin kendilerine verdiği cevabı paylaşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Rize İkizdere'de doğa ve çevre katliamı yapmaya izin var! Yaşananları yerinde görüp inceleme yapmak isteyen parti yöneticilerimize izin yok!” ifadelerini kullandı.  

“Utancınızı yasaklarla saklayamazsınız!” sözleriyle tepki gösteren Davutoğlu, “Yasak biter bitmez Gelecek Partisi olarak haklı davalarında hemşehrilerimizin yanında olacağız!” dedi.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN