Liderlerden iktidara asgari ücret tepkisi: Milletin karşısına çıkmaya utanmadınız mı?

Liderlerden iktidara asgari ücret tepkisi: Milletin karşısına çıkmaya utanmadınız mı?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni asgari ücretin 5 bin 500 TL olmasına tepki gösterdi. Davutoğlu, "Asgari ücreti açlık sınırının bin TL altında belirleyip milletin karşısına çıkmaya utanmadınız mı?" dedi. İYİ Parti Lideri Akşener ise “Sandık zamanı gelmiş demektir” dedi. DEVA Partisi lideri Babacan'da " Çözüm; enflasyonu düşürmektir, uyduruk zamlarla enflasyon peşinde sürüklenmek değil!" dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve TİP lideri Erkan Baş, asgari ücretin 5 bin 500 TL olarak açıklanmasına tepki gösterdi. Davutoğlu, kur korumalı mevduat sahiplerine 500 milyar TL ödenirken asgari ücretin açlık sınırının bin TL altında olmasını eleştirdi.

"MİLLETİN KARŞISINA ÇIKMAYA UTANMADINIZ MI?"

Asgari Ücret Komisyonu'nun toplantılarının ardından asgari ücret temmuz zammı için mutabakat sağlanmış ve yeni rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Erdoğan, yeni asgari ücretin 5 bin 500 TL olacağını belirtti. Erdoğan'ın açıklamasının ardından Davutoğlu'ndan tepki geldi. Davutoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Asgari ücreti açlık sınırının bin TL altında belirleyip milletin karşısına çıkmaya utanmadınız mı?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklaması şöyle;

"Yazıklar olsun. Yaptığınız ek bütçe ile faize ve kur korumalı mevduat sahiplerine 500 milyar TL öderken titremeyen eliniz asgari ücreti belirlerken mi titriyor? Asgari ücreti açlık sınırının bin TL altında belirleyip sonra milletin karşısına çıkmaya hiç mi utanmadınız?"

AKŞENER: SANDIK ZAMANI GELMİŞTİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, asgari ücret zammına sosyal medya hesabında yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Akşener, şunları kaydetti:

Yılın başında asgari ücreti ancak açlık sınırına eşitleyip ‘müjdeler olsun’ diye veren iktidar, bu sefer onu bile yapamadı. Milletini enflasyona karşı koruyamayan bir iktidar siyaseten iflas etmiş, sandık zamanı gelmiş demektir.”

ERKAN BAŞ: ARSIZLIK, UTANMAZLIK NEDİR?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ise sosyal medya hesabında, “Arsızlık, utanmazlık nedir? Dün AKP’li vekil, televizyonda milletvekili maaşının yetmediğini anlatıyordu. Bugün partisi, 5 bin 500 lira asgari ücret müjdesi açıkladı” paylaşımı yaptı.

BABACAN: ÇÖZÜM ENFLASYONU DÜŞÜRMEK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'da yaptığı paylaşımda asgari ücret zammını eleştirdi.

Babacan, paylaşımında "O da biliyor; eş-dost toplandığında artık tek gündem ekonomi. O da biliyor; artık her bayram öncekinden daha kötü. Bayram öncesi paniğiyle hiçbir derde çözüm olamayacak bir zam açıkladı. Çözüm; enflasyonu düşürmektir, uyduruk zamlarla enflasyon peşinde sürüklenmek değil!" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN