Davutoğlu'ndan kur korumalı mevduat tepkisi: 200 milyar TL'nin Hazine'den hortumlanmasına nasıl ses çıkarmazsınız?

Davutoğlu'ndan kur korumalı mevduat tepkisi: 200 milyar TL'nin Hazine'den hortumlanmasına nasıl ses çıkarmazsınız?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında iktidara ekonomi tepkisinde bulundu. 10 gün içinde Türk lirasının değer kaybının yüzde 16'ya çıktığını belirten Davutoğlu, "Her şeyi meşru gören bir yolsuzluk düzeni kuruldu. Kur korumalı mevduata 200 milyar Türk lirasının Hazine'den hortumlanmasına nasıl ses çıkarmaz ve 'bu faizin daniskasıdır' demezsiniz siz." dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan "Bu mudur İslam? Bu mudur adalet?" notuyla videolu paylaşımda bulundu. Konuşmasında iktidarı eleştiren Davutoğlu, "10 gün içinde Türk lirasının değer kaybı nedir biliyor musunuz? Yüzde 16. Bunun enflasyona etkisini görmek için ekonomist olmaya gerek yok." dedi. Kur korumalı mevduata tepki gösteren Davutoğlu, "200 milyar Türk lirasının Hazine'den hortumlanmasına nasıl ses çıkarmaz ve 'bu faizin daniskasıdır' demezsiniz siz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"YOKSULLAŞTIRICI ZULÜM DÜZENİNE DİNİMİZİ ALET ETMEYİN"

10 gün içinde Türk lirasının değer kaybı nedir biliyor musunuz? Yüzde 16. Bunun enflasyona etkisini görmek için ekonomist olmaya gerek yok. Tayyip Erdoğan gibi bir ekonomist bile bunu anlayabilir. Zaten gördünüz işte benzine, motorine, gaza her yere zam geldi. Ayet okuyarak, hadis okuyarak camilerde propaganda yaparak, halkın üzerinde kurduğunuz bu yoksullaştırıcı zulüm düzenine haşa dinimizi Rabbimize alet etmeyin. 'Talimatı Allah'tan alıyoruz' diyorsunuz ama uygulamanızda siz talimatınızı sadece çıkarlarınızdan, çıkar çevrelerinden alıyorsunuz.

"KUR KORUMALI MEVDUATA NASIL SES ÇIKARMAZSINIZ?"

Zengin ettikleriniz kimlerse itaat ettikleriniz de onlardır. Ondan sonra yavaş yavaş alışıyor beden. Her şeyi meşru görmeye başlıyorsunuz. Her şeyi meşru gören bir yolsuzluk düzeni kuruldu. Biz anlatamadık şimdi anlatacağız anlatmak zorundayız. Kur korumalı mevduata 200 milyar Türk lirasının Hazine'den hortumlanmasına nasıl ses çıkarmaz ve 'bu faizin daniskasıdır' demezsiniz siz. Arkadaşlar, sesimizi yükselteceğiz. Bizi camilerde hesaba çekmeye çalışanlara biz hesap soracağız. Bu mudur İslam diyeceğiz, bu mudur adalet diyeceğiz, bu mudur ahlak, bu mudur insanlık diyeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN