Davutoğlu'ndan Temurci'ye destek: Zulümle abad olunmaz, bizi yıldıramazsınız

Davutoğlu'ndan Temurci'ye destek: Zulümle abad olunmaz, bizi yıldıramazsınız

Sedat Peker'in, "15 Temmuz'daki silah dağıtımı" iddiasında Berat Albayrak'ı işaret eden Gelecek Partili Selim Temurci hakkında, Albayrak'ın bulunduğu suç duyurusuna ilişkin davanın ilk duruşması bugün yapılıyor. Temurci'ye partisinin lideri Davutoğlu'ndan "Devlet içindeki çeteler değil 15 Temmuz kahramanları yargılanıyor! Bugün asılsız suçlamalarla mahkemeye çıkan Genel Başkan Yardımcım, kardeşim Selim Temurci'nin her daim yanındayım. Bizi yıldıramazsınız" sözleriyle destek geldi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, "15 Temmuz'da AK Parti gençlik kollarına silah dağıtıldığı" iddiasıyla ilgili eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı işaret eden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Albayrak'ın şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması için bugün Kartal İstanbul Anadolu Adliye’sine gitti. Temurci'ye, partisinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan da destek geldi.

'BİZİ YILDIRAMAZSINIZ'

Davutoğlu'nun sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Ey iktidar zulümle abad olunmaz! Devlet içindeki çeteler değil 15 Temmuz kahramanları yargılanıyor! Sizin adaletiniz bu mu? Bugün asılsız suçlamalarla mahkemeye çıkan Genel Başkan Yardımcım, kardeşim Selim Temurci'nin her daim yanındayım. Bizi yıldıramazsınız."

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AK Parti gençlik kollarından Osman Tomakin’e teslim ettiğini öne sürmüştü.

Tele 1 yayınına katılan dönemin AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, konunun savcılar tarafından araştırılması gerektiğini belirterek, "Lütfen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarının en azından şehitlerimize ve gazilerime hürmeten şu kalaşnikof meselesi ile ilgili araştırmanızı yapın, bana bir şey soracaksanız buradayım. Çünkü kandırıldığımı hissediyorum" demişti.

Temurci, o dönem AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanının, Berat Albayrak'a yakın olduğunu savunarak, "Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat beyin haberi olmadan asla yapamaz" iddiasını dile getirmişti.

Ardından Albayrak, Temurci'nin iddiası nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN