Davutoğlu'ndan 'tütün' tepkisi: Nedir derdiniz? Bu yanlışı düzeltin!

Davutoğlu'ndan 'tütün' tepkisi: Nedir derdiniz? Bu yanlışı düzeltin!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tütün üreticilerine yönelik yeni düzenlemesine sert sözlerle tepki gösterdi: Nedir derdiniz? Yabancının tütünü serbest, yerli üreticinin değil. Yeni rant alanı mı oluşturuluyor? Bu yanlış derhal düzeltilmeli.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yetki belgesi almadan tütün üretimini yasaklayan kararını eleştirdi.

Twitter'dan paylaşımda bulunan Davutoğlu "Nedir derdiniz? Adıyaman ve bölgenin önemli gelir kaynağı tütüne getirilen düzenlemeyle başka geliri olmayan yerli üreticiyi neden yok etmek istiyorsunuz? Yabancının tütünü serbest, yerli üreticinin değil. Yeni rant alanı mı oluşturuluyor? Bu yanlış derhal düzeltilmeli" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan ve bildirimde bulunmadan tütün üretimi yapılması 1 Temmuz'da yasaklanmıştı.

3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülen 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda yapılan düzenlemeye tütüncüler tepki göstermişti.

Özellikle Adıyaman'da tütün üreticileri, Çelikhan, Sürgü ve Reşadiye'de ayrı ayrı protestolar düzenleyerek yeni düzenlemenin iptalini istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN