Davutoğlu'ndan 'zam yağmuru'na tepki: Ülkeyi uçuruma sürüklüyorsunuz

Davutoğlu'ndan 'zam yağmuru'na tepki: Ülkeyi uçuruma sürüklüyorsunuz

Türkiye, güne zam yağmuru ile başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birçok kalemde harçlara yüzde 50 zam gelirken KDV yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı. Peş peşe gelen zamlara birçok isim tepki gösterdi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, sosyal medyada bir mesaj paylaşarak "Asgari ücret zammı da, memur maaş zammı da daha gelmeden eridi. Ekonomiyi yanlış yönetiyorsunuz, ülkeyi uçuruma sürüklüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla noter, tapu, pasaport, vize, diploma ve trafik harçları dahil maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların izin harcı ise 20 bin TL oldu. Bedelli askerlik ücreti ise 122 bin 350 TL'ye yükseldi. Aynı zamanda bir diğer kararla mal ve hizmetlerdeki yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 20 seviyesine çekildi.

'ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYORSUNUZ'

Peş peşe gelen zamlara tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya paylaşımda bulundu. Davutoğlu, paylaşımında Cahil, iş bilmez ekonomi yöneticileriniz ülkemizin ekonomisini çökertip kenara çekildi faturasını ödemek de milletimize mi düştü? Bu zamların izahı yok. Kaşıkla verdiniz, kepçeyle alıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun sosyal medyadan mesajı:

Sizin yaptığınızı Deli Dumrul yapmaz!

Cahil, iş bilmez ekonomi yöneticileriniz ülkemizin ekonomisini çökertip kenara çekildi faturasını ödemek de milletimize mi düştü?

Bu zamların izahı yok. Kaşıkla verdiniz, kepçeyle alıyorsunuz. Asgari ücret zammı da, memur maaş zammı da daha gelmeden eridi. Ekonomiyi yanlış yönetiyorsunuz, ülkeyi uçuruma sürüklüyorsunuz.

“Mali disiplini” sağlamak için gelirleri artırmak yerine, önce tasarrufu neden düşünmüyorsunuz? “İtibardan tasarruf olmaz” diye kendinizi savunarak, milletimizi vergiye boğarak yeni yolsuzluklara kaynak mı yaratmak derdiniz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN