DBP Genel Merkezi ve birçok binasına polis baskını: Parti yöneticileri gözaltında

DBP Genel Merkezi ve birçok binasına polis baskını: Parti yöneticileri gözaltında

HDP'nin bileşenlerinden Demokratik Bölgeler Partisi'nin Genel Merkezi'ne ve birçok il binasına baskınlarla, partinin yöneticileri gözaltına alındı. HDP, olaya "Bu darbe ve siyaseti yasaklama girişimi iktidarın korkusunun göstergesidir. Kürt halkını bu saldırılarla yıldıramazsınız" sözleriyle tepki gösterdi.

HDP’nin bileşenlerinden Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Genel Merkezi ve Diyarbakır’daki danışma bürosuna baskın düzenlendi. Binada aralamalar sürerken, Gaziantep ve Şırnak’ta da DBP’li yöneticilerin evleri basıldı. Parti yöneticileri gözaltına alındı.

DBP’nin Twitter hesabından paylaşılan videoya "Baskılarla, gözaltılarla siyasi soykırım operasyonlarıyla, bizleri yıldıramayacağınızı bir çok defa deneyimlediniz. Faşizme boyun eğen, geri adım atan tek bir Kürt göremeyeceksiniz, buna siyasi ömrünüz yetmeyecek" notu düşüldü.

HDP: İKTİDARIN KORKUSUNUN GÖSTERGESİ

HDP’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, baskınlara tepki gösterildi.

HDP’nin açıklaması şu şekilde:

“Bileşen partimiz Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi ve il örgütleri basılarak DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve yöneticileri gözaltına alınıyor. Bu darbe ve siyaseti yasaklama girişimi iktidarın korkusunun göstergesidir. Kürt halkını bu saldırılarla yıldıramazsınız.”

HDP'NİN TEK ALTERNATİFİYDİ

HDP’liler, partilerinin kapatılması durumunda DBP çatısı altında seçime girmeyi alternatif olarak bulunduruyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN