Definecilerin yağmaladığı düşünülüyordu! Arkeologlar devasa taştan tek tek çıkardı: Yarım asrı çoktan devirmiş bile...

Definecilerin yağmaladığı düşünülüyordu! Arkeologlar devasa taştan tek tek çıkardı: Yarım asrı çoktan devirmiş bile...

Geçtiğimiz yılın nisan ayında arkeologlar tarafından çıkarılan o taşların içerisinde olanlar görenleri şaşkına çevirdi. Böylesini kimse beklemiyordu. 600 yıl sonra ilk kez açıldı ve ağızları açık bıraktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Arkeologların tarihin derinlerine ulaşmak için yaptıkları çalışmalar büyük bir merakla takip ediliyor. Keşfedilen her bölgede ve bulunan her maddede yeni bilgilere ulaşılırken bu kez bulunanlar ağızları açık bıraktı. Geçtiğimiz sene nisan ayında yer altından çıkarılan taş lahitler 600 yıl sonra ilk kez açıldı. Taş lahitlerin açılmasıyla içinden çıkanlar ise şaşkına çevirdi.

yeni-proje-1-004.jpg

PROJE İÇİN AÇTILAR O TAŞLARI BULDULAR

Katalonya Kültür Bakanlığı'nın 26 Şubat tarihinde yayınlanan basın bülteninde 2023 yılının Nisan ayında Santes Creus Kraliyet Manastırı'nda restorasyon çalışmalarına başlandığı açıklaması yapıldı. Söz konusu bölgenin çatısının su geçirilmez hale getirilmesi ve manastırın ünlü mezarlarının restore edilmesi planlandığı bilgileri yer alırken projeler kapsamında çalışmaların sürdüğü belirtildi. Çalışmalar esnasında ise arkeologlar tarafından duvarlardan birine inşa edilmiş altı adet taş lahit keşfedildi.

Bu odanın manastır olarak anıldığı ve 1300’lü yıllardan kalma soylu bir ailenin mezarlarını barındırdığı öğrenildi. Devasa tabutlar ve ayrıntılar herkesin dikkatini çekerken arkeologlar bu lahitlerin 600 yıldır boş olduğunu düşünüyor.

yeni-proje-2-010.jpg

İNSAN KALINTILARI BULUNDU

Arkeologlar çalışmalarının sonucunda içeride iyi korunmuş insan kalıntıları bulduklarını ifade ederek konuya ilişkin açıklamalar yaptılar. Arkeolog Josep Maria Vila , Catalan News'e şunları söyledi:

"Prensip olarak lahitlerin içinde bu kadar iyi durumda insan kalıntıları bulunmamalı çünkü bunların yağmalanmış olması gerekirdi." Bunun yerine, cenazeler "keşişlerin bıraktığı gibi" idi.”

yeni-proje-3-009.jpg

8 KİŞİNİN KALINTISI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Edinilen bilgilere göre bakanlık, bulunan altı lahitin içinde 13. ve 14. yüzyıllardan Katalan soyluları olarak tanımlanan sekiz kişinin kalıntılarını bulduğunu söyledi. Öte yandan Katalan Haber’de yer alan bilgilere göre söz konusu kalıntılar lahitlerin üzerine oyulmuş "armalar" ile teşhis edildi.

yeni-proje-4-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN