Demirtaş'tan muhalefete dikkat çeken çağrı: Ortak adayda birleşememek trajedi olur

Demirtaş'tan muhalefete dikkat çeken çağrı: Ortak adayda birleşememek trajedi olur

Eski HDP Genel Başkanı Demirtaş, muhalefet partilerinin birleşip ortak aday çıkarması gerektiğini vurgulayarak, "Muhalefetteki 22 partinin hepsi olmasa bile çoğu, örneğin 10 maddelik tek sayfalık bir demokrasi manifestosuyla ortak bir adayda birleşebilir mi? Bunu yapmamaları trajedi olur" ifadelerini kullandı.

HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, Haziran 2023'te yapılması planlanan seçime ilişkin T24'teki yazısında değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, seçime giderken, iktidarın, gücünü kaybetmemek için her şeyi yapabileceğini vurgulayarak, muhalefetin temkinli olması gerektiğinin altını çizdi. Eski HDP lideri, yazısının devamında ise muhalefet partilerinin hepsi olmasa da çoğunun tek bir adayda birleşememeleri durumunun "trajedi" olacağını söyledi.

'ORTAK LİSTE HAZIRLAYAMAMALARI HAZİN OLUR'

Demirtaş'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Seçime 27 parti giriyor. Bunların beşi iktidar blokundan, 22'si muhalefetten. Muhalefetteki 22 partinin hepsi olmasa bile çoğu, örneğin 10 maddelik tek sayfalık bir demokrasi manifestosuyla ortak bir adayda birleşebilir mi? Bunu yapmamaları trajedi olur.

İttifaklar kendi içlerinde en çok milletvekili çıkacak ortak listeler hazırlayabilirler mi? Bunu yapmamaları hazin olur.

Yüzlerce, binlerce sayfalık seçim bildirgelerini kimse okumayacak (bunlar gereksizdir demiyorum), saatlerce süren nutukları kimse dinlemeyecek (bunlar kesinlikle gereksizdir) ama halkın gözü kulağı kesinlikle muhalefette olacak.

'HALK KARARINI VERDİ MUHALEFETİN KAYBETMESİ MUCİZE'

Seçimde neyin oylanacağını son derece sade spotlarla halka hatırlatmak, sokağı ve meydanları her an sıcak ve diri tutmak, birlikte hareket etmek ve sandığı korumak muhalefete kesinlikle kazandıracak.

İktidar ne yaparsa yapsın, hangi hilelere başvurursa vursun halk kararını vermiş durumdadır. Muhalefete düşense halkın bu kararını birliktelik ve kararlılıkla değişim gücüne dönüştürmektir. Bunu başaramayan muhalefet, tarihi bir vebal altında kalır. Değişim isteyen, neredeyse yüzde yetmişe varan seçmen gücünü zafere dönüştürmek için mucizeye ihtiyaç yok. Aksine, muhalefetin kaybetmesi mucize olur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN