Deprem bölgesinde salgın hastalık korkusu: Bakan Koca'dan yeni açıklama

Deprem bölgesinde salgın hastalık korkusu: Bakan Koca'dan yeni açıklama

Sağlık Bakanı Koca, afet bölgelerindeki sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Depremin vurduğu illerde salgın hastalığa rastlanmadığını belirten Koca, şebeke sularının içme ve diş fırçalama için kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, büyük depremin vurduğu illere ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Afet bölgelerinde salgın hastalıkların tespit edilmediğini belirten Bakan Koca, "Sağlık sistemimiz her yaralıya ulaşacak acil durum reaksiyonunu gösterebildi" dedi.

Toplu alanların dezenfekte edilmesi, kemirgen ve haşerelere karşı ilaçlanmasına ilişkin çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktaran Koca, suların analizinin de düzenli olarak yapıldığını belirtti.

1 SU ÇİÇEĞİ VAKASI

Koca deprem bölgesinde valilik ve kaymakamların 'şebeke suyu içilebilir' duyurusuna kadar içme ve diş fırçalama için ambalajlı suların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Koca, Kahramanmaraş'ta 1 su çiçeği vakası olduğunu ve hastanın izole edildiğini söyledi.

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

Bu tür afetlerden sonra bilinen en riskli şey hijyenin bozulması ile Salgın riskinin oluşmasıdır. Suları düzenli olarak klorluyoruz. Depremin ilk günlerinde mobil laboratuvarlarımızı Deprem bölgesinde çalıştırmaya başladık. Sularımız klorladık. Hatay ilimizin Antakya ve Defne ilçeleri dışında şebeke suyu verilmektedir. Sağlanamayan yerlerde ise tankerlere su verilmektedir. Belediyelerde sistemsel olarak klorlama yapmaktadır. Su kalitesinde afet nedeniyle uygunsuzluk yaşanabilir. Valilik ya da kaymakamlıkların 'musluk suyu içilebilir' duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir. Çadır kenetlerde içme suyu paketli olarak dağıtılmakta, tanker suyu da klorlanmaktadır.

Bölgede bulaşıcı hastalık var mı diye düzenli kontrol edilmektedir. Bugüne kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmamıştır. Kahramanmaraş ilimizde 1 suçiçeği vakası bulunmakta izole edilmektedir. Rota virüs nedeniyle hastanede az bir hastamız bulunmaktadır. Bulaşıcı sarılık bugüne kadar saptanmamıştır. Kişisel hijyen, bit ve uyuz için broşürler hazırlanmıştır. Bebek ve anne takibi, yenidoğan aşı takibi yapılmaktadır. Millet de devlet de buradadır. Birlikte uyandığımız afet sabahını hep birlikte saracağız. Her bir vatandaşımız iyileşene kadar tüm imkanlarımız ile burada olacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN