Deprem bölgesinde üretiliyor kilosu 50 liradan alıcı buluyor: Hem kalp dostu hem cilt dostu… Faydasını bilen haftada 3 kez yiyor

Deprem bölgesinde üretiliyor kilosu 50 liradan alıcı buluyor: Hem kalp dostu hem cilt dostu… Faydasını bilen haftada 3 kez yiyor

Depremin vurduğu Hatay’da yetiştirilen bu ürün kilosu 50 liradan kapış kapış satılıyor. Sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla büyük rağbet görüyor. Faydasını duyanlar sofrasından eksik etmeyecek. İşte detaylar…

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın Arsuz ilçesi son zamanlarda ekimi yaygınlaşan bezelye üretimi ile gündeme geldi. Hatay’da ürün çeşitliliği devam ederken bu bereketli topraklarda bezelye üretimi de son gaz devam ediyor. Ramazan ayında hasadı başlanan bezelye 50 liradan alıcı buluyor.

yeni-proje-1-003.jpg

TADI DA HASADI DA OLDUKÇA BAŞARILI

Tarlasında ektiği bezelyenin hasadına başlayan kadın çiftçi Yeter Yeğen, “Bizim burada Mart ayında başlar, Nisan'ın ortalarında biter. İyi, güzel olur, verimli oldu yağışlardan dolayı. Her sene değişiyor belli olmuyor, tadı daha güzeldir” dedi.

yeni-proje-2-005.jpg

CİLT SAĞLIĞINDAN KALP SAĞLIĞINA…

Baklagiller familyasının bir üyesi olan bezelye, bakla kabuğunun içinde büyüyen yuvarlak yeşil tohumlardır. Oldukça lezzetli tariflerde yer bulan bu besin, sağlığa olan faydaları ile de sıklıkla sofralarda yer alır.

Sindirim sağlığını destekleyen bezelyenin içerisinde yüksek miktarda lif bulunmaktadır. Bu sayede sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlarken kabızlığın önüne geçer. Yine lif sayesinde kan şekeri seviyesi düzenlenir.

yeni-proje-3-005.jpg

Düşük kalorili olan bezleye diyet listelerinin de vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Hem tok tutar hem de kilo vermeye yardımcı olur.

İçerisinde bulunana antioksidanlar sayesinde hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasarlara karşı koruma altına alır. Bu sayede kanser riskini en aza indirir. Aynı zamanda yine antioksidanlar sayesinde cilt sağlığını destekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN