Depremin ardından oraya gittiği ileri sürülmüştü: Kızılay Başkanı eski görüntüyle mi tanıtım yaptı?

Depremin ardından oraya gittiği ileri sürülmüştü: Kızılay Başkanı eski görüntüyle mi tanıtım yaptı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İletişim Başkanlığı'nın dezenformasyon bülteninde Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın depremden sonra Kızılay’ın konteyner fabrikasına gittiği belirtiliyor. Fotoğrafta, Kızılay yönetiminin depremden kısa bir önce, 18 Ocak 2023 tarihinde görevden aldığı fabrika müdürü Mustafa Kaya’nın yer aldığı görülüyor. Bültende eski fotoğrafın kullanılmış olmasının anlaşılması üzerine Kızılay Başkanı Kınık'ın eski görüntülerle tanıtım yaptığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 12-13 Şubat tarihlerinde yayımlanan haberlerle ilişkin bir bülten yayınladı. Bültende kullanılan fotoğrafta Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın eski görüntülerle tanıtım yaptığı ortaya çıktı.

“Deprem felaketi sonrası afet bölgesine gelen ve koordinasyon çalışmalarına katılan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Sistem Yapı Fabrikasını da ziyaret ederek, konteyner üretiminin en üst seviyeye çıkarılması talimatını vermiştir” denilerek bir fotoğrafa yer verildi. Fotoğrafta, Kızılay yönetiminin depremden kısa bir önce, 18 Ocak 2023 tarihinde görevden aldığı fabrika müdürü Mustafa Kaya’nın yer aldığı görülüyor. Bültende eski fotoğrafın kullanılmış olmasının anlaşılması üzerine Kızılay Başkanı Kınık'ın eski görüntülerle tanıtım yaptığı ortaya çıktı.

Ayrıca bültende “Yaklaşık 3 ay önce resmen açılan fabrika kısmi üretime başlamıştır” denilse de fabrikanın yaklaşık bir yıldır üretim yaptığı ve sadece resmi açılışının 3 ay önce yapıldığı biliniyor. Bu bilgiler fabrikanın internet sitesinde de yer alıyor.

BirGün'den İsmail Arı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İletişim Başkanlığı'nın dezenformasyon bülteninde Kızılay Başkanı Kınık’ın depremden sonra Kızılay’ın konteyner fabrikasına gittiği belirtiliyor. Ancak, bültendeki fotoğrafta 18 Ocak’ta görevden alınan fabrikanın eski müdürü yer alıyor. Eski fotoğrafı yeniymiş gibi kullanmışlar !" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN