Depremzede ağlayarak derdini anlattı Nurettin Canikli dönüp bakmadı: O anlar kamerada

Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin sonucunda binlerce vatandaş, enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Çok sayıda hayatını kaybedenlerin olduğu Gaziantep İbrahimli'de ortaya çıkan görüntülerde depremzede bir vatandaş AK Partili Canikli'den gözyaşlarını tutamayarak yardım talep etti. AK Partili Nurettin Canikli ise vatandaşın yardım istediği esnada telefonu ile ilgilendi.

Dün Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Son açıklanan sayı ile birlikte 3 bin 381 vatandaşımız hayatını kaybederken 20 bin 426 vatandaşımızın ise yaralandığı öğrenildi.

Sosyal medyada ise afet bölgesinden görüntüler gelirken, bir videoda tepkilerin odağı oldu. Gaziantep İbrahimli’de depremzede bir vatandaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’den yardım istedi.

TELEFONU İLE İLGİLENDİ

Vatandaş, etrafında sadece bir binanın sağlam kaldığını ifade ederek Canikli’ye, “Helikopter gelsin efendim, AFAD gelsin, vinçler gelsin. Bir tane sağlam bina var İbrahimli’de. Eğer bunu yapamıyorsak, nasıl devletiz? Olamaz böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

Depremzede vatandaşın yardım talep ettiği sırada Nurettin Canikli'nin davranışları ise sosyal medyada tepki çekti. Vatandaş, "Benim devletim büyük bir devlet ama bu olamaz. Ben de devlet adamıyım. Bu kadar aciz, çaresiz olamayız. Havada bir şey yok, kar yok, rüzgar yok…” şeklinde konuşmaya devam ederken, Canikli depremzedenin yüzüne bile bakmayıp telefonu ile ilgilendi.

Depremzede vatandaşın ve eşinin ‘yardım çığlıkları’ devam ederken o anlar kayıt altına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN