Depremzede Kılıçdaroğlu'na dert yandı: Eğer AK Partiliysen çadırın da var yiyeceğin de

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hatay Kırıkhan'da depremzedelerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na dert yanan bir depremzede, “Eğer AK Partiliysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor. Encümenler oturmuş oraya. Tanıyor adamı. Beni bilmiyor. Biraz bekle, diyorlar. AK Partililere veriyorlar” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşlik etti. Bir depremzede deprem yardımlarında ayrımcılık yapıldığını belirterek Kılıçdaroğlu'na dert yandı. Depremzede şunları söyledi:

“EĞER AK PARTİLİYSEN ÇADIRIN DA VAR, YİYECEĞİN DE GELİYOR”

“Depremden üç gün sonra tabura gittim. Belediye Başkanı, Hüseyin Yayman (AK Parti Milletvekili), kaymakam içerde oturuyor. Bir çadıra gittim. Bir TIR jeneratör geldi. Belediye başkanının şoförü 5 tane jeneratörü arabasına koydu. Çocuğa dedim ki ‘Nereye götürüyorsun bunu.’ Dedi ki ‘Bu başka yere gidiyor.’ Bunları hep götürüp satıyorlar. Biz çadırda oturamıyoruz. Eğer AK Partiliysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor. Encümenler oturmuş oraya. Tanıyor adamı. Beni bilmiyor. Biraz bekle, diyorlar. AK Partililere veriyorlar.”

Bir başka depremzede, bu görüşe katılarak “Torpil yapıyorlar” diye ekledi. Engelli bir çocuğunun olduğunu söyleyen depremzede ise “5 sefer gittim. Hepsi tamam, arkası boş” dedi.

Yardımlarda ayrımcılık olduğunu söyleyen depremzedenin ardından bir başka depremzede ise “Başkanımız geldiğinde ayrım olmayacak” diye konuştu. Kırıkhanlı bir depremzede, Kılıçdaroğlu’na Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı verdi. Kılıçdaroğlu, Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağını öperek başına koydu.

“HELALLEŞMEK İÇİN EVİ SİZE VERECEK, SONRA HELALLEŞECEK”

Bir depremzede, Kılıçdaroğlu’na “İnşallah gelirseniz bu deprem evlerini bedava yaparsınız” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Onu endişe etmeyin. Bugün söyledim. Devletin borcu var. Helalleşmek için evi size verecek, sonra helalleşecek” diye yanıt verdi.

“BİZ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜK HATAY’DA”

Bir depremzede de “Biz üvey evlat muamelesi gördük Hatay’da. Eksiğimiz çok” diyerek dert yandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na, “Çok çocukları var. Okuma salonu gibi bir yer yapalım. Çocuklar internete girip ders çalışsınlar. Okullar açılana kadar çocuklara en azından bir eğitim alanı yapalım” önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu destekleyerek “İnternet de olsun. Eğitim alanı iyi olur” dedi. İmamoğlu, depremzedelere “Burada kalabalık bir nüfusunuz var. Biz buraya bir okuma salonu yapacağız. İçinde kitabı, bilgisayarı vs. olacak. Hızlıca yapacağız. Ben buraya yarın bir ekip yollayacağım” diye seslendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir