Depremzedelerin banka borçları için öteleme kararı

Depremzedelerin banka borçları için öteleme kararı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olan 7.7 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye Bankalar Birliği, deprem bölgesindeki vatandaşların banka borçları için 6 ay öteleme imkanı getirildiğini açıkladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremde 10 ilde şu ana kadar 912 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 bin 828 bin yıkılırken 5 bin 385 vatandaşımız ise yaralandı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar verildiğini açıkladı.

TBB tarafından yapılan açıklamada “tavsiye niteliğinde aşağıdaki prensip kararları alınmıştır” denildi:

* Depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine,

* Ayrıca, borçların ödenmesinde ve/veya kendilerine finansman olanakları sağlanmasında, müşteri özelinde değerlendirilmek üzere gerekli ek kolaylıkların sağlanması hususlarında üyelerimize tavsiyede bulunulmasına,

* Mücbir halin yaşandığı mahalde ikametgahı/işyeri adresi veya şubede hesabı bulunan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerine ilişkin bildirimlerinin, Risk Merkezi mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Risk Merkezi Üyelerinin bilgilendirilmesine,

* Felaketten etkilendiklerini, düzenlemelere uygun olarak belgeleyen banka müşterilerinin taleplerini bankalara iletmeleri hususunda kamuoyuna bilgi verilmesine karar verilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN