DEVA Partisi lideri Babacan'a cuma provokasyonu

DEVA Partisi lideri Babacan, Samandıra'daki Hazreti Ebubekir Sıddık Camii'nde cuma namazını kılarken, bir protesto girişimi ile karşılaştı. Babacan'ın korumaları, olay yerindeki görevli polisleri, şüpheli tavırlar sergileyen kişi için uyardı. Polislerin 'bir şey yapamayız' demeleri dikkat çekti.

Cuma namazının kılınacağı cami çevresinde, güvenlik şube, istihbarat ve koruma birimlerinden toplamda 20 polis görevli bulunurken, bir vatandaşın dengesiz hareketleri gözlemlendi. Görgü tanıklarına göre, bu kişi caminin çatısına elini kolunu sallayarak çıktı. Olay yerinde bulunan polisler, Babacan'ın korumaları tarafından önceden uyarılmış olmalarına rağmen, "İsteyen istediği gibi davranabilir. Biz onu alamayız" diyerek müdahalede bulunmadılar.

'KİMLİĞİ YOK BİR ŞEY YAPAMAYIZ'

Cami çıkışında, çatıdan bağırarak Babacan'a yönelik protesto eylemini sürdüren vatandaşın kimliği olmadığı iddia edildi. Ancak daha sonra kimliği olduğu anlaşıldığında, şahıs Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadeye alındı. İsmi Akif Birand olarak belirlenen protestocu, caminin çatısına çıkarak Babacan'a yönelik sözlü saldırıda bulundu. Babacan'ın korumalarının uyarılarına rağmen polislerin müdahale etmemesi ve "Kimliği yok, bir şey yapamayız" şeklindeki tavrı eleştirildi.

Olayın ardından kimliği tespit edilen Akif Birand, Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek nezarete alındı. DEVA Partisi ve Ali Babacan'dan olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir