Devlet 'yüzde 57' artacak diyor ama... Özel okullara yapılan zamlar can sıktı

Devlet 'yüzde 57' artacak diyor ama... Özel okullara yapılan zamlar can sıktı

Özel okullar her yıl ocak ayından itibaren en geç mayıs ayının sonuna kadar yeni yıl ücretlerini açıklıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, özel okulların ara sınıflardaki öğrenciler için yapabileceği en fazla ücret artışı yüzde 56,89 olarak belirlendi. Ancak bazı özel okullar bu sınırı aşarak velilerden yüzde 100'ün üzerinde zam istemeye başladı. Sosyal medyadan zamlı faturalarını paylaşan veliler duruma isyan etti.

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

Her yıl olduğu gibi özel okullarda erken kayıt döneminin başlaması ile yaklaşık 2 milyon öğrencinin velilerini ilgilendiren ücret artışları yine gündemdeki yerini aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, özel okulların ara sınıflardaki öğrenciler için yapabileceği en fazla ücret artışının yüzde 56,89 olarak belirlenmesine rağmen bu sınıra uyan özel okul bulmak adeta samanlıkta iğne aramaya benziyor.

VELİLER İSYAN ETTİ

Sosyal medyada çocuğunu özel okula gönderen çok sayıda veli, yüzde 100'ü aşan zamlı faturalarını paylaştı. Bu durum, resmi belirlenen artış oranlarının özel okullar tarafından uygulanmadığına dair ciddi endişeleri gündeme getirdi.

Çocukları özel okulda okuyan veliler daha şimdiden kara kara gelecek yıl ödeyecekleri eğitim ücretlerini düşünüyor. Sosyal medya paylaşımlarında özellikle ekonomik koşulların zorlaştığı bir dönemde, bu denli yüksek oranlarda yapılan zamların kabul edilemez olduğunu dile getiren veliler, yasal zam oranına uymayan okulların denetlenmesini talep ediyor.

OKUL SAHİPLERİ ARTAN MALİYETLERİ İŞARET EDİYOR

Özel okulların zam yaparken hangi kriterlere göre hareket ettiği, yönetmelikte belirtilen oranın üzerine çıkmalarının sebepleri ve bu durumun eğitim sektörüne etkileri tartışılmaya başlandı. Özel okul sahipleri de artan maliyetlerden dolayı mecburen zam yapmak zorunda kaldıklarını ileri sürüyor.

Özel okul ücretlerine gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN