Dışişleri: Suriye'deki gelişmeyi memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri: Suriye'deki gelişmeyi memnuniyetle karşılıyoruz

Suriye'de Cumhurbaşkanı Şara'nın ilk kabinesi için dün yemin töreni düzenlendi. Türk Dışişleri Bakanlığı, geçiş hükümetinin kurulmasına ilişkin Suriye yönetiminin kapsayıcı anlayışını vurguladı, ülkenin istikrarı için yaptırımların kaldırılması önerisini yineledi.

Suriye'de Esad rejimi geçen yıl Aralık ayında devrildi. Ülkede yönetimi ele alan Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın ilk kabinesi dün yemin etti. Türk Dışişleri Bakanlığı, geçiş hükümetinin kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ulusal Diyalog Konferansı ve Anayasa Bildirgesi'nden sonra bu adımın önemini vurgulayan Bakanlık, "Bu adım, Suriye yönetiminin, siyasi geçiş sürecini Suriyelilerin öncülüğü ve sahipliğinde, kapsayıcı bir anlayışla ilerletme iradesini ortaya koymaktadır." ifadesine yer verdi.

"Türkiye, Suriye’de güvenlik ve istikrarın tesisinin temel taşlarından olan kapsamlı ve kapsayıcı siyasi süreci desteklemeye devam edecektir." denilen açıklamada uluslararası toplumun rolü vurgulandı.

Bakanlık, Suriye’nin istikrara kavuşması için öncelikle yaptırımların ön koşulsuz şekilde kaldırılması ve Suriye’de yeniden inşa faaliyetlerine başlanmasının önemli olduğunun altı çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN