Diyanet'in hatim iddialarını yalanlamasının ardından Kani Torun: Müftülük ismimi öğrendikten sonra 'cami tadilatta' dedi

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, geçtiğimiz günlerde vefat eden 29 yaşındaki kızı Hatice Torun için Ankara Yenimahalle Camii'nde hatim okutmak istemişti. Yenimahalle İlçe Müftüsü Abdurahman Kotan tadilat bahanesiyle hatime engel olduğu iddia edilmişti. Diyanet'in iddiaları yalanmasının ardından Torun açıklamalarda bulundu. Torun, "Müftülük, ismimi öğrendikten sonra 'cami tadilatta' dedi. Bize başka bir cami gösterebilirlerdi ama bunu da yapmadılar" şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, geçtiğimiz günlerde vefat eden 29 yaşındaki kızı Hatice Torun için Ankara Yenimahalle Camii'nde hatim okutmak istedi. Hatim için cami imamı önce izin vermiş ancak ardından Yenimahalle İlçe Müftüsü Abdurahman Kotan'ın araya girerek tadilat bahanesiyle hatime engel olduğu ortaya çıkmıştı. Tepkilerin ardından Diyanet, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Diyanet'in açıklamasının ardından Kani Torun, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'a açıklamalarda bulundu. Torun, "Müftülük, ismimi öğrendikten sonra cami tadilatta dedi. Bize başka bir cami gösterebilirlerdi ama bunu da yapmadılar' ifadelerini kullandı.

Torun'un açıklamaları şöyle;

"Çok ciddi bir acı yaşadık. Bu konunun bu şekilde gündemde olması da bizi çok üzdü. Gerçeklerin ortaya çıkması açısından konuyu anlatmamız zorunlu hale geldi. Hatim okutmak için Ankara'da bir cami arayışına girdik. Hatim duasının ardından cemaate hayrına yemek vermek istedik.

"ALT KATIMIZDA BİR GENÇLİK MERKEZİMİZ VAR BURASI UYGUN"

Asistanım müftülüğü arıyor. Müftülük, asistanıma birkaç imamın telefonunu veriyor. Bazı imamlar 'Alt yapımız yemek vermeye müsait değil' diyor. Bu cami arandığında da imam 'Alt katımızda bir gençlik merkezimiz var burası uygundur ancak müftülükten olur almanız gerekir' diyor.

Araya hafta sonu giriyor. Pazartesi günü asistanım müftülüğü arıyor ve imamla görüştüğünü belirtiyor. Müftülük de bize 'yardımcı oluruz, isim alalım müftü beye iletelim' diyor. Ardından asistanımdan isim isteniyor asistanım, merhumenin ismini veriyor. 'Siz yakını mısınız?' diyorlar o da 'yakınının ismini vereyim' diyerek benim ismimi veriyor. 'Görevi nedir?' diye soruyorlar. Asistanım da 'emekli milletvekili' diyor.

"İSMİMİ ÖĞRENDİKTEN SONRA 'ORASI TADİLATTA' DEDİLER"

2 saat sonra geri arıyorlar asistanımı ve 'Orası tadilatta kullanamazsınız' diyorlar. Asistanım da 'imamın haberi yok mu tadilatta olduğundan bize kullanabilirsiniz demişti ve resmi izin istedi. Bunun üzerine müftülükteki görevli 'Biz kurumlara vermiyoruz.' diyor. Bizim arkadaşımız da kurum adına istemediğini belirtiyor. 'Müftü bey olmaz dedi' diyorlar. Burası gerçekten tadilata girdi diyelim bize bir başka cami gösterebilirlerdi ama bunu yapmadılar.

Başka bir cami arayışına girdik. Yenimahalle'de değil başka bir semtte aradık ve geçen pazar yaptık. Bu olayın baştan sona gerçeği budur. Bizim bir dini kurumu kötü ve yalancı duruma düşürmek gibi bir niyetim yok. Ben meseleyi kamuoyuyla paylaşmak istedim."

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Torun'un vefat eden kızı için Mevlana Gençlik Merkezi'nde hatim programı yapma talebinin, sekreteri tarafından ilçe müftülüğüne iletildiği belirtildi.

İlçe müftülüğünün, talebe karşılık "okullara ara verilmesiyle birlikte gençlik merkezinin tadilata girdiğini, aynı alanda bulunan Mevlana Camisi'nde hatim programını düzenleyebileceklerini, cami dışında da her türlü ikramın yapılabileceğini" ilettiği ifade edildi.

Görüşmenin ardından müftülüğe hatim programıyla ilgili herhangi bir talebin ulaşmadığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Acı bir olay üzerinden oluşturulan bu algının karşısında herkesi sağduyulu olmaya davet eder, vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz."

maxresdefault-copy.jpg
Yenimahalle İlçe Müftüsü Abdurahman Kotan

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN