Bakanlıktan ihtiyaç sahiplerine fatura desteği

Bakanlıktan ihtiyaç sahiplerine fatura desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklama, vatandaşlarda merak uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kömür yardımına ek olarak 'doğal gaz fatura desteği' için de çalışmalar yapılacağını aktardı. Doğal gaz fatura desteği, sosyal yardım alan ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Akaryakıt, doğal gaz, elektrik, toplu ulaşım gibi giderlere yapılan zamlar artarak devam ederken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı önemli duyuru ile doğal gaz fatura desteği hakkında detaylar sorgulandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar kapsamındaki ısınma desteğinin, kömür yardımı yanında doğal gaz için de verileceğini aktardı.

KÖMÜR YARDIMI DOĞAL GAZ İÇİN DE VERİLECEK

Doğal gaz yardımı hakkında konuşan Bakan Derya Yanık: ''Isınma gideri olarak kömür yardımı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu yıl 1.8 milyar lira değerinde kömür yardımı yapıldı. Önümüzdeki süreçte bu yardımları doğal gaz desteği ile sürdüreceğiz. Böylece sadece kömür değil doğal gaz desteği de sağlamış olacağız. Isınma yardımı kapsamında doğal gaz yardımı sağlanmasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı'' ifadelerini kullandı.

KOLAY ERİŞİLEBİLİR BİR ISINMA ARACI

Bakan Yanık; "Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğal gaz altyapısı da söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğal gaz için de vereceğiz" diye konuşurken, bu yardımların diğerleri gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-Devlet aracılığıyla yapılacağını da ekledi.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Doğal gaz yardımında, kömür desteğinde olduğu gibi bir prosedür izleneceği için; hane içi kişi başı aylık ortalama geliri asgari ücretin üçte birinden az olan tüm vatandaşların doğal gaz desteğinden yararlanabileceği düşünülüyor. Gelir şartını yerine getiren vatandaşlara doğal gaz desteği ödemeleri yapılabileceği söylense de konuya ilişkin netleşmiş bir resmi açıklama bulunmuyor.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden üzerinden başvurabilecek.

Sosyal yardım programından düzenli olarak faydalanan vatandaşların, herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek bulunmuyor.

Sadece kimlik kartı ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmelerinin yeterli olduğu kaydedildi.

DOĞAL GAZ YARDIMI NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz yardımı başvurularının e-Devlet üzerinden alınabileceğini açıkladı.

E-Devlet sistemine giren vatandaşlar, gerekli alanları doldurarak başvurularını yapabilecek.

Başvurular değerlendirildikten sonra, vatandaşların ihtiyaç durumları hakkında karar verilerek doğal gaz yardımı ödemeleri yapılacak.

DOĞAL GAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık vatandaşların doğal gaz yardımı ödemelerini iki türlü alabileceklerini açıkladı:

Destek ödemeleri vatandaşlara nakit olarak ödenebilecek.

Bir diğer yol ise doğal gaz hizmeti veren şirketlere, vatandaşların faturaları karşılığında bu ödemeler gönderilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN