Doğal gaz zammında yeni karar! Milyonlarca abone bu haberi bekliyordu… BOTAŞ’tan beklenen açıklama geldi

Doğal gaz zammında yeni karar! Milyonlarca abone bu haberi bekliyordu… BOTAŞ’tan beklenen açıklama geldi

Milyonlarca doğalgaz abonesi Şubat ayı itibariyle doğalgaza zam gelip gelmeyeceği merakla beklerken konuya ilişkin olarak Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), açıklama yaptı. İşte abonelerin beklediği o açıklama…

ZEYNEP ORHAN

Doğalgaz kullanan milyonlarca vatandaş üst üste gelen zamlar sonrasında doğalgazda da bir değişiklik olup olmayacağını merakla bekliyordu. Yeni yılın ikinci ayına girilmesine sayılı günler kala Şubat ayı için herhangi bir fiyat değişikliğine gidilip gidilmeyeceği beklenirken Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından konuya açıklık getirildi.

yeni-proje-19.jpg

ABONELER RAHAT BİR NEFES ALACAK

BOTAŞ'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 1 Şubat itibarıyla doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağı bilgisi paylaşıldı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN