Doğalgaz faturalarında 1800 TL'lik indirim! Cumhurbaşkanı imzayı attı: Artık böyle olacak

Doğalgaz faturalarında 1800 TL'lik indirim! Cumhurbaşkanı imzayı attı: Artık böyle olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 24 Nisan-31 Mayıs arasındaki kullanımların faturalarından bedel talep edilmeyecek. Sonraki aylarda ise 1 Mayıs 2024'e kadar 25 metreküpe kadar kullanım ücretsiz olacak. Böylece faturalarda yılda 1800 liralık indirim sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre,konut, ibadethane ve cemevi aboneleri doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturalarına hiçbir bedel ödemeyecek.

dogalgaz1.jpg

AYDA 150 LİRAYA DENK GELİYOR

Ayrıca 1 Haziran'dan 1 Mayıs 2024 tarihine kadar faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğal gaz bedeli tahsil edilmeyecek.

Her ay 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz verilmesiyle faturalarda aylık 150 TL, yılda ise toplam 1800 TL'lik bir indirim yapılmış olacak.
Doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

dogalgaz2.jpg

BOTAŞ'IN MAYIS AYI TARİFESİ AÇIKLANDI


Öte yandan BOTAŞ'ın (Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi) internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife yayımlandı.

Mayıs'ta geçerli olacak olan doğal gaz tarifesinde mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretime yönelik tarifeler değişmeyerek sabit kaldı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine Mayıs'ta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu.

dogalgaz4.jpg

İNDİRİM YAPILMIŞTI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), nisan itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında yüzde 16,67, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,01 indirime gidildiğini açıklamış, mesken abonelerine uygulanan fiyat ise sabit kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN