Doğalgaz fiyatları dibi gördü! Son 1 yılda yapılan indirim şok etti, indirim fırtınası doğalgazı vurdu!

Doğalgaz fiyatları dibi gördü! Son 1 yılda yapılan indirim şok etti, indirim fırtınası doğalgazı vurdu!

Ülkemizde yaşanan enflasyon ile birlikte birçok ürüne zam gelmişti. Yapılan zamlar sonucunda vatandaş isyan bayrağını çekti. Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş ile birlikte enerji fiyatlarında da büyük bir artış yaşandı. Ülkemizde yapılan yatırımlar nedeniyle 1 senede elektrik ve doğalgaz fiyatların da yüzde 52,4 oranında indirim sağlandı. İşte tüm detaylar...

DOĞALGAZ FİYATLARINDA ŞOK İNDİRİM!

Ülkemizde her geçen gün artan enflasyon ile birlikte enerji fiyatları ve gıda ürünlerindeki fiyat artışı devam ediyor. Neredeyse her geçen gün yükselen fiyatlar içerisinde doğalgaz üzerinde pek etkili olmadığı dikkat çekti.

Yapılan açıklamalar ile birlikte sanayi doğalgazında son 1 yılda yüzde 52,4 oranında indirim sağlandı. Doğalgazın metreküp fiyatını 23,8 TL seviyelerinde 11,5 TL seviyelerine kadar gerilemesinde katkı sağladı. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan sübvansiyon ile günümüze kadar yaklaşık olarak 307 milyar TL destek ödemesi yapıldı.

Yapılan son indirimler ile birlikte vatandaşın enerji faturasında düşüş gözlemlendi. 2022 yılının ekim ayına bakıldığında ise sanayide yer alan doğalgazın toptan satış fiyatı 30 Mart 2023 tarihi itibariyle yüzde 52,43 oranında indirim sağlandı.

163965-x.webp

NİSAN AYINDA İNDİRİM GELİYOR!

Doğalgaz fiyatlarında yaşanan gelişmeler ile birlikte toptan satış fiyatı sistem kullanım ücreti ve vergilerin de dahil edilmesiyle birlikte elde edilen doğalgaz fiyatı baz alındığı süreçte sanayi tüketicileri için oluşan 2022 yılı ekim ayı doğalgaz fiyatı metreküp başına 23,8 TL olarak açıklandı.

2023 yılının nisan ayına gelinmesiyle birlikte doğalgaz fiyatı yüzde 52 oranında düşüş sağlayarak 11,5 TL 'ye gerileme kaydetti. 2022 yılının aralık ayı ile birlikte İstanbul'a özel yüzde 12 doğalgaz indirimi gelmişti. Yapılan indirim sonrasında bir örneği Ankara'da konut tüketicileri için gereçli oldu. Asgari ücret ile 962 metreküp doğalgaz satın alımı yapılabiliyorken 2023 yılı ile birlikte 1.402 metreküp satın alınabiliyor.

1 Nisan 2023 tarihi ile birlikte elektrik ürünlerinde yüzde 15 tutarında indirim gelmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN