Doğalgazları sonuna kadar açın! Cumhurbaşkanından 81 il için doğalgaz müjdesi geldi: 8 ay boyunca...

Doğalgazları sonuna kadar açın! Cumhurbaşkanından 81 il için doğalgaz müjdesi geldi: 8 ay boyunca...

Ekonomik kriz nedeniyle çoğu insan doğalgaz faturasını dahi ödemekte zorlanırken doğalgazları sonuna kadar açtıracak o haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 il için müjdeli haberi verdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Takvim'de yer alan habere göre, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi ailelere fatura destekleri sağlanıyor. Genellikle hanede yaşayan kişi sayısına göre hesaplanarak ailelere yönelik yapılan yardımlar düzenli şekilde veriliyor. Özellikle de doğalgaz ve elektrik yardımları ihtiyaç sahibi ailelerin rahatlamasını sağlıyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİNDE ARTIŞ KARARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere ödenen doğalgaz tüketim desteği için artış kararı aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik” dedi.

Bu kapsamda 900 ila 2.500 lira ödenen doğalgaz desteği 1500 ila 3500 liraya kadar çıkartılmış oldu.

yeni-proje-5-001.jpg

BAKANLIK DESTEK AÇIKLAMASINI YAPTI

Yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yeni doğal gaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğal gaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz."

yeni-proje-6-001.jpg

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Doğalgaz desteği bakanlık tarafından alınan kararlar doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen haneleri 3294 sayılı Kanun kapsamında veriliyor. Genellikle ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ailelere verilen bu doğalgaz desteği bu yıl alınan kararla artırıldı.

Öte yandan söz konusu doğalgaz desteği bu senenin son 3 ayı ve yeni senenin ilk 3 ayı olacak şekilde 6 aylık zaman diliminde ödenecek. Yılın son 3 ayını kapsayan ödemelerin yakın zamanda ihtiyaç sahiplerine yapılacağı bekleniyor.

yeni-proje-7-001.jpg

HANGİ BANKAYA YATIRILIYOR?

Doğalgaz desteği alan birçok vatandaş desteğin hangi ayları kapsadığını ve hangi bankaya yatırıldığını merak ederken konuya ilişkin detaylar belli oldu. Doğalgaz desteği PTT Kart üzerinden gerçekleştirilirken, söz konusu yardım Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak, Şubat, Mart aylarında yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İhtiyaç sahibi hanelerin bu yardımdan faydalanabilmesi için bazı şartlar taşıması gerekiyor. Bu şartların başlıcası şunlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

E devlet aracılığı ile söz konusu destek programına başvuru yapmak.

Doğal gaz arzı sağlanan yerlerde ikamet ediyor olmak.

İkamet olunan adreste ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliğine sahip olmak.

Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

DOĞALGAZ YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden “Doğalgaz Tüketim Desteği” bölümüne girerek buradan ilk başvuruyu yapabilirler. Daha sonra T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti" sayfasına girerek kimliklerini doğrulayıp başvurularını iletebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN