Doğu Anadolu'yu sel aldı: Sele kapılan çobanın cansız bedeni 30 kilometre uzaklıkta bulundu

Doğu Anadolu'yu sel aldı: Sele kapılan çobanın cansız bedeni 30 kilometre uzaklıkta bulundu

Doğu Anadolu Bölgesi'ni sel vurdu. Erzurum'da debisi yükselen dereden geçmeye çalışırken kaybolan çoban Yakup Eren'in (23) cansız bedeni 30 kilometre uzaklıktaki Ağrı'nın Tutak ilçesinde bulundu. Ağrıda yıldırım düşmesi sonucu çoban Muhammed Kasacı (18) yaralanırken sel suları önüne kattığı her şeyi sürükledi. Köyde 4 otomobil ve 4 ev zarar gördü. Kars'ta ise sağanak yağışlar tarım arazilerine zarar verdi.

Ağrı, Erzurum ve Kars'ta etkili olan sağanak yağışlar sele neden oldu. Sel gündelik yaşamı olumsuz yönde etkilerken can kaybı ve yaralanma olayları yaşandı.

ÇOBAN YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU YARALANDI

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar sel felaketine yol açtı. Yıldırım düşmesi sonucu, Yayladüzü Beldesi kırsalında hayvan otlatan 18 yaşındaki Muhammed Kasacı yaralandı. Saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından sağlık ekipleri Kasacı'yı Eleşkirt Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Çobanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

1.jpg

SEL SULARI ARAÇLARI ÖNÜNE KATTI

Akyumak köyünde ise sel suları, önüne kattığı her şeyi sürüklerken, bir otomobilde ciddi hasar meydana geldi. Köyde 4 araç ve 4 ev selden zarar gördü.

Aynı şekilde, Doğubayazıt ve Tutak ilçelerinde de yağış nedeniyle ekili araziler zarar gördü.

2.jpg

ERZURUM'DA ÇOBAN 30 KİLOMETRE SÜRÜKLENDİ

Erzurum’da 3 gündür etkisini sürdüren sağanak yağışlar Karayazı ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Sukonak Mahallesi’nde hayvanlarını otlatan 23 yaşındaki Yakup Eren, debisi yükselen dereden geçmeye çalışırken sele kapıldı.

9637003.jpg

Eren'in cansız bedeni sabah saatlerinde, kaybolduğu yerden yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Ağrı'nın Tutak ilçesi Gülçiçek köyünde bulundu.

9637009.jpg

KARS'TA TARIM ARAZİLERİ TEHDİT ALTINDA

Kars'ta iki gündür aralıklarla devam eden sağanak yağışlar, Kağızman ilçesine bağlı Akçay köyünde tarım arazilerine zarar verdi. Kentte etkisini sürdüren sağanak yağışlar, çiftçilerin ve halkın endişelerini artırdı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin çeşitli yerlerinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olası tehlikelere karşı sürekli alarm halindeyken belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede tedbirler arttırılırken yetkililer vatandaşlara dikkatli olunması yönünde çağrıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN