Dolandırıcıların yeni tuzağı e-Devlet oldu! Tapu, hat, plaka ne varsa ellerinde: Akıl almaz yönteme karşı dikkat

Dolandırıcıların yeni tuzağı e-Devlet oldu! Tapu, hat, plaka ne varsa ellerinde: Akıl almaz yönteme karşı dikkat

Dolandırıcıların yeni tuzağı e-Devlet oldu! Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, CİMER üzerinden yapılan dolandırıcılıkla ilgili vatandaşı uyardı. Tapu, hat, plaka ne varsa ellerinde…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin (CİMER) adı kullanılarak, vatandaşı dolandırma girişiminde bulunduğunu açıkladı.

O LİNKLERE TIKLAYANIN TÜM BİLGİLERİNE ULAŞIYORLAR

Merkez tarafından yapılan açıklamada, “Kart aidat ve işlem ücreti iadesi” yapılacağı vaadi ile yapılan paylaşımlarda bulunan link aracılığı ile kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

e-devlet-1.jpg

Açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz" sözleriyle vatandaş uyarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN