Domates ve salatalığı sakın beraber yemeyin! Canan Karatay tehlikeyi açıkladı, eğer beraber tüketirsek…

Domates ve salatalığı sakın beraber yemeyin! Canan Karatay tehlikeyi açıkladı, eğer beraber tüketirsek…

Kahvaltı sofralarında ya da salatalarda yan yana gördüğümüz domates ve salatalığın birlikte tüketildiğinde neler olabileceğini biliyor musunuz? Canan Karatay akın tüketmeyin diyerek İki besindeki büyük tehlikeyi açıkladı. İşte domates ve salatalıktaki o tehlike…

Sık sık birlikte tüketilen domates ve salatalığın birlikte tüketildiğinde neler olabileceğini açıklayan Canan Karatay, herkesi tek tek uyardı. Öğrenci bütçesine dost olan domates ve salatalık büyük bir tehlike doğuruyor. Kış aylarında tüketilen domates ve salatalığa karşı uyarılarda bulunan uzman isimler kahvaltılarınız tehlikeye dönüşmesin diyerek detayları açıkladı. İşte domates ve salatalıktaki o tehlike…

DOMATES VE SALATALIK YERKEN DİKKAT

Birbirinden farklı sindirim sürelerine sahip olan domates ve salatalık farklı zamanlarda sindirime girmektedir. Birbirinden farklı sindirim süreleri bulunan besinleri bir arada tüketmek vücudu yoran durumlar arasında yer alırken mideyi ve bağırsakları yıpratmaktadır. Hızlı sindirilen salatalık yavaş sindirilen domates de bir araya geldiğinde ise bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor.

domates-salatalik.jpg

Bu kapsamda vücudu zehirleyebilecek bir fermantasyon süreci ortaya çıkarken rahatsızlık, şişkinlik ve ağrıların ortaya çıktığı görülmektedir. Belli bir süre sonra bağırsak problemleri de ortaya çıkabiliyor.

CANAN KARATAY BÜYÜK TEHLİKE UYARISI

Domatesin meyve olduğuna değinen Karatay Türkiye'de sebze olarak tüketildiğini söyledi. Fazla tüketilmesi durumunda hastalarda şeker ve ürik asit değerinin yükseldiğini belirten Karatay, özellikle Haziran ve Temmuz ayında bu problemle karşılaşıldığında değindi. Karbonhidrat yedirmiyor tepkilerine yanıt veren Karatay, domatesin de yeşil fasulyenin de baklavanın da şeker içerdiğinin altını çizdi.

salatalik-domates.jpg

Domates ve salatalığın tarım ilaçları ile birlikte zehre dönüştüğünü ifade eden Canan Karatay, tarım zehirlerinin bütün hastalıkların temel sebebi olduğunu söyledi. Kanser dahil olmak üzere pek çok hastalığın sebebi olarak gösterilen tarım ilaçlarından uzak durulması gerektiğini belirten Karatay, domates için doğru bir mevsim olmadığını söyledi. Canan Karatay, “Doğru mevsim eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum." "Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Siz ona dikkat edin. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir Domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız.” şeklinde konuştu.

AÇ KARNINA YENMEZ

Aç karnına tüketilen domatesin midedeki asit seviyesini arttıracağını söyleyen uzman isim kesinlikle aç karnına tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

ASLA BİRLİKTE TÜKETMEYİN

Son yıllarda popüler bir hale dönüşen muzlu süt sevdasından vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizen Karatay, muz ve sütün birlikte tüketilmesinde sindirim sistemine zarar verdiğini söyledi. Bunun yanı sıra yoğurtla birlikte meyve, peynir, yumurta, balık, sıcak içecekler, et, süt, patlıcangillerin tüketilmemesi gerekmektedir.

domates-salatalik-1.jpg

Yoğurdum pişmiş hurma ve süt gibi bazı istisnalar haricinde tüketilmemesi gerektiği sık sık vurgulanıyor. Meyvelerin tek başına tüketilmesi gerektiğini belirten uzman isimler salatalık, süt, ve domatesin de yoğurtla birlikte tüketilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kavun karpuzun tek başına tüketilmesi gereken besinler olduğuna değinen uzman isim süt ürünleri, yumurta, kızarmış yiyecekler, Tahıllar ve nişastalarla birlikte meyvelerin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Pişmiş bal sağlık açısından hiçbir fayda sağlamazken çay, meyve ve tatlının da birlikte tüketilmemesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN