Döviz mevduatlarında düşüş: Bir haftada 7 milyar dolar azaldı

Döviz mevduatlarında düşüş: Bir haftada 7 milyar dolar azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 183 milyar 5,1 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 26 Mayıs ile sona eren haftada 176 milyar 3,90 milyon dolara yükseldi. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı bir haftada 7 milyar 1,2 milyon dolar düşüş gösterdi.

Gerçek kişilerin döviz mevduatları bir önceki haftaya göre 3 milyar 910,70 milyon dolar azalarak 105 milyar 747,60 milyon dolar, tüzel kişilerin döviz mevduatı 3 milyar 90 milyon dolar düşüşle 70 milyar 256,20 milyon dolara ulaştı.

PARİTE ETKİSİZ HANEHALKI MEVDUATI YÜKSELDİ

Yurt içi yerleşiklerin parite etkisinden arındırılmış yabancı para mevduatı 6 milyon 291 dolar azaldı.

Böylelikle, gerçek kişilerin parite etkisinden arındırılmış döviz mevduatları 3 milyon 397 dolar artış gösterirken, tüzel kişilerin mevduatları 2 milyar 894 milyon dolar düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN