D&R Fincancı'nın evinde bulunan kitabı sitesinden kaldırdı

D&R Fincancı'nın evinde bulunan kitabı sitesinden kaldırdı

TTB Başkanı Fincancı'nın gözaltına alınırken evinde bulunan ve bazı medya kanallarında örgütsel kitap olarak tanıtılan 'Dağın Ardına Bakmak' isimli kitap Turkuvaz Medya Grubu'na ait D&R ve Idefix sitelerinden kaldırıldı. Atfedilen 'örgütsel içerik' söylemine tepki yağmış ve yazar Bejan Matur'un söz konusu kitabın tanıtımını yapmak amacıyla TRT ekranlarına davet edildiği hatırlatılmıştı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığı sırada evindeki kitaplığında yer alan ve bazı basın kanallarının ‘örgütsel kitap’ olarak tanımladığı “Dağın Ardına Bakmak” adlı kitap, Turkuvaz Medya Grubu’nun sahibi olduğu D&R’ın sitesinden kaldırdı. Benzer bir durum Idefix'te de yaşandı.

Bejan Matur’un kaleme aldığı ve Timaş Yayınları’ndan çıkan kitap, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın 26 Ekim’de gözaltına alındığı sırada evinde ‘bulunmuş’ ve yandaş basın tarafından “örgütsel kitap” olarak tanımlanmıştı.

d-r-sebnem-korur-fincanci-nin-kitapliginda-bulunan-kitabi-sitesinden-kaldirdi-1082473-5.jpg

Resmi bandrol taşıyan ve basımının üzerinden 11 yıl geçen kitabın bu şekilde lanse edilmesi kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Öte yandan Bejan Matur’un kitabın tanıtımını yapmak amacıyla TRT ekranlarına davet edildiği hatırlatılmıştı.

d-r-sebnem-korur-fincanci-nin-kitapliginda-bulunan-kitabi-sitesinden-kaldirdi-1082476-1.jpg

“Dağın Ardına Bakmak”, Korurcu’nun gözaltına alındığı gün yapılan aramalarda dahi Turkuvaz Medya Grubu’nun sahibi olduğu D&R’ın sitesinde yer alıyordu. Aynı grup içinde faaliyet gösteren Idefix adlı kitap satış sitesinde de kitabın sayfası vardı.

Konunun gündeme gelmesinin ardından söz konusu şirketler 'harekete' geçti. Bugün yapılan aramalarda D&R’ın ve Idefix'in "Dağın Ardına Bakmak" için açılan sayfaları kaldırdığı görüldü.

D&R'ın sitesindeki sayfanın son versiyonunda, "Aradığın içeriğe şu an ulaşamıyoruz. Sayfa kaldırılmış veya değiştirilmiş olabilir" ifadeleri yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN