DSÖ uzmanlarından kritik 'Kovid-19 kökeni' uyarısı: Zaman hızla tükeniyor

DSÖ uzmanlarından kritik 'Kovid-19 kökeni' uyarısı: Zaman hızla tükeniyor

DSÖ uzmanları, koronavirüsün nereden çıktığına ilişkin daha fazla araştırma yapabilecek zamanın hızla tükendiğini söyledi. DSÖ'den yapılan açıklama, Pekin yönetiminin oyalamaları nedeniyle Kovid-19'un kökenini bulmanın imkansız hale gelebileceği endişesine neden oldu

KARAR | DIŞ HABERLER

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüsün (Kovid-19) kökeni araştırmak için uzun zamandır çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar esnasında defalarca kez Pekin yönetiminin engellemesiyle karşı karşıya kalırken, bir kez de kendisinin raporlama sırasında eksik bilgi kullandığı iddia edilmişti.

Gelinen son aşamada ise, Kovid-19’un kökenlerini araştıran bilim insanları, virüsün nereden çıktığına ilişkin daha fazla araştırma yapabilecek zamanın hızla tükendiğini söyledi. DSÖ'den yapılan açıklama, Pekin yönetiminin oyalamaları nedeniyle Kovid-19'un kökenini bulmanın imkansız hale gelebileceği endişesine neden oldu.

Nature dergisine yazan bilim insanları, mart ayında hazırladıkları bu raporun duran bir sürecin ilk adımı olduğunu söyledi. Bilim insanları “Çin ekibi o zaman da, şimdi de açık veri paylaşmak konusunda isteksizdi” dedi.

Bilim insanları, virüsün tam olarak nereden çıktığını anlamak için antikor testleri yürütecek zamanın giderek tükendiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN