Almanya'da bulunan bir markaya ait nohut ununun bir partisi, salmonella tespit edilmesi üzerine piyasadan geri çağrıldı. Bakanlık harekete geçti. Uzmanlar, bu ürünlerin kullanılmaması konusunda kesin uyarıda bulundu.
Almanya merkezli Carl Wilhelm Clasen GmbH, Clasen BIO markasıyla satışa sunulan organik nohut unu ürününün bir partisini olası salmonella riski nedeniyle piyasadan toplatıyor. Peki bunun nedeni ne? Şirket tarafından yapılan açıklamada, ilgili ürün partisinde yapılan kontrollerde salmonella bakterisine rastlandığı aktarıldı.
TÜM MARKETLERDEN TOPLATILMAYA BAŞLANDI
Salmonella tespit edilen ürünün detayları şu şekilde:
Ürün: Clasen BIO Organik Nohut Unu
İçerik: 300 gram
Son Tüketim Tarihi: 01.04.2026
Parti Numarası: 11131/250401001
Üretim Tarihi: 02.04.2025
Şirket sadece bu partiye ait ürünün geri çağırıldığını vurgulayarak, markanın diğer ürünlerinin ve farklı son tüketim tarihli partilerin etkilenmediğini açıkladı.
UZMANLAR TÜKETİLMEMESİ KONUSUNDA KESİN BİR DİLLE UYARDI
Tüketicilere, söz konusu partiye ait nohut ununu kesinlikle tüketmemeleri çağrısında bulunuldu. Ürünü satın alan kişiler, fiş göstermeden dahi ilgili mağazalara ürünü iade ederek satın alma bedelini geri alabilecek.
Avrupa'ya satış rekorları kırmıştı: Türk tekstil devi iflasın eşiğinde!
Yüz binlerce ailenin beklediği haber geldi! Bakan açıkladı: Doğum yardımı ödemeleri başlıyor