Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri açıklandı! Türkiye yine ilk sırada: Turistlerin gözdesi o ilimiz çıktı

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri açıklandı! Türkiye yine ilk sırada: Turistlerin gözdesi o ilimiz çıktı

Dünyayı gezip keşif yapmak isteyenler bu haber sizin için. Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri listesi açıklandı. Listenin ilk sırasında ise Türkiye'den şehirler yer aldı. Tüm dünya ülkemizde bu şehri merak edip pılını pırtını toplayıp geliyor. Bizim yanı başımızda ama değerini bilmiyoruz. Turistlerin gözdesi o ilimiz çıktı! Peki dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri hangileri? Türkiye'de en çok hangi ilimiz ziyaretçi alıyor? İşte merak edilen liste...

Doğa ve kargaşayı sevenler dikkat! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri açıklandı. Milyonlarca insan bu şehirlere dört bir yandan geliyor. Listenin zirvesi yine Türkiye'den. Turistlerin gözdesi o ilimiz çıktı. Bizim yanı başımızda ama değerini bilmiyoruz. Peki, bu şehirler hangileri?

DÜNYANIN EN ÇOK ZİYERET EDİLEN ŞEHİRLERİ BELLİ OLDU

2023 yılının en çok seyahat edilen şehirleri belli oldu. Gezginlerin rotası her zaman bu şehirlerden geçiyor. Nedeni ise aslında çok basit. Hem doğa hem kargaşa...

Bu şehirler, ziyaretçilerine tarih, sanat, gastronomi ve eğlence gibi birçok farklı alanda zengin deneyimler sunuyor. Her biri, kendine has özellikleri ve sunduğu benzersiz deneyimlerle öne çıkıyor. Dünyanın en çok seyahat edilen şehirleri arasında ilk 5'te Türkiye'den iki şehir bulunuyor.

yeni-proje-2024-05-29t133850-060.jpg

TÜRKİYE LİSTENİN İLK SIRASINDA

Açıklanan listeye göre, dünyada en çok ziyaret edilen 4 şehirden ikisinin Türkiye'de olduğu ortaya çıktı. Alman analiz şirketi Statista tarafından seyahat severler için hazırlanan bu listede, dünyanın dört bir yanından en çok ziyaret edilen 8 şehir bulunuyor.

yeni-proje-2024-05-29t133830-525.jpg

İŞTE DÜNYADA EN ÇOK ZİYARET EDİLEN 8 ŞEHİR

  1. İstanbul (Türkiye) - 18.8 mi̇lyon zi̇yaretçi̇
  2. Londra (İngiltere) - 16.8 mi̇lyon zi̇yaretçi̇
  3. Dubai (Bi̇rleşi̇k Arap Emi̇rli̇kleri̇) - 16.5 mi̇lyon zi̇yaretçi̇
  4. Antalya (Türkiye) - 15.5 mi̇lyon zi̇yaretçi̇
  5. Paris (Fransa) - 14.7 mi̇lyon zi̇yaretçi̇
  6. Hong Kong (Çin) - 12.2 mi̇lyon zi̇yaretçi̇
  7. Bangkok (Tayland) - 11.7 mi̇lyon zi̇yaretçi̇
  8. New York (ABD)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN