EBA başvuruları başladı! 2019 2. dönem EBA kursu başvuru işlemleri ve kayıt aşamaları

EBA başvuruları başladı! 2019 2. dönem EBA kursu başvuru işlemleri ve kayıt aşamaları

EBA kurs kayıtları nasıl yapılır? MEB'in öğrenciler için hazırladığı EBA içerikleri, EBA 2. dönem kurs kayıtları aracılığıyla milyonlarca öğrencinin kullanımına sunuldu. EBA (Elektronik Bilişim Ağı) ile öğrenciler hemen hemen her yerde 2018-2019 eğitim öğretim yılına dair ders içerik ve materyallerine ulaşabilecekler. İşte EBA kurs başvuru işlemleri ve kayıt tarihleri...

EBA 2. Dönem kurs başvuruları başladı! 2019 EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı kurs hizmetine 2. Dönem EBA öğrenci girişi yapılarak başvuruluyor. Öğrenciler başvurular ile ilgili tüm detayları haberimizden öğrenebilirler. EBA başvuruları nasıl ve nereden yapılır? 

EBA BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? EBA KURS BAŞVURUSU 2019

EBA kursları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin ders içeriklerine her an her yerden ulaşabilmeleri için sunduğu materyaller bütünüdür. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ders içerikleri EBA kurs başvuruları ile elinizin altında olacak.

EBA kurslarının amacı bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir.

DYK kurs öğretmen başvuruları 4 Şubat ve 10 Şubat tarihleri arasında alınıyor. Öğrenci başvuruları ise 11 Şubat ve 17 Şubat tarihleri arasında alınacak. Kurslar 25 Şubat tarihinde başlayacak.

19-02/11/eba-kurs.jpeg

EBA KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EBA başvurulaır yukarıda yer alan bağlantıya tılayarak yapılabilir. EBA’nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın. Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek. Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek.
 
İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz. Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek. Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz. Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.

EBA NEDİR? EBA İÇERİKLERİ NELER? 

EBA kayıt işlemlerinin başlamaısyla başvurular gerçekleşmeye başladı. 

EBA’da bulunan e-içerikler, alanında uzman ekipler tarafından üretilmekte; ayrıca Türkiye’de ve dünyada dijital yayıncılık alanında önde gelen eğitim firmaları tarafından sağlanan içeriklerle de zenginleştirilmektedir. Aynı zamanda eğitim platformumuz öğretmen ve öğrenci kullanıcı kitlesinin yaptığı paylaşımlarla birlikte gittikçe büyüyen bir kaynak havuzu haline gelmiştir.

EBA, sahip olduğu detaylı raporlama sistemiyle karar vericiler için eğitimde mevcut durumun fotoğrafını çekerek geleceğin eğitim stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamaktadır. Ayrıca verilen bu anlamlı dönütler sayesinde veliler de çocuklarının aldığı eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. Artık toplum olarak eğitim tüm paydaşların sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkânına kavuşmuş olacağız.

19-02/11/ekran-resmi-2019-02-11-172241.png

EBA’nın sosyal ağ yapısı öğretmenleri de ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamaktadır. Ayrıca öğretmenlerimiz, mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen eğitimler sayesinde yeni bakış açıları kazanmaktadır.

Bütün bu özellikleriyle EBA; FATİH Projesinin en temel amacı olan ‘’ eğitimde fırsat eşitliği’’ ilkesini sağlamaya devam edecektir. Eğitimin tüm paydaşlarını kapsayan EBA sizlerin katkılarıyla daha da büyüyecek, güçlenecek ve gelişecektir.

Sosyal bir platform olan EBA çatısı altında buluşan öğrenmeye ve paylaşmaya hevesli tüm bireyler Türkiye’nin dört bir köşesindeki akranlarıyla işbirliği yaparak ekip çalışması içinde bulunma fırsatını yakalayacaktır. EBA’da bulunan e-içerikler farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamaktadır. Böylece öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitime geçilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, nitelikli kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

EBA kurs kayıtları nasıl yapılır? MEB'in öğrenciler için hazırladığı EBA içerikleri, EBA 2. dönem kurs kayıtları aracılığıyla milyonlarca öğrencinin kullanımına sunuldu. EBA (Elektronik Bilişim Ağı) ile öğrenciler hemen hemen her yerde 2018-2019 eğitim öğretim yılına dair ders içerik ve materyallerine ulaşabilecekler. İşte EBA kurs başvuru işlemleri ve kayıt tarihleri...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN