Eğitim - öğretim yılında bir ilke imza atıldı! Devam zorunluluğu kaldırıldı: Yazın 1 aylık telafi eğitimi yapılacak

Eğitim - öğretim yılında bir ilke imza atıldı! Devam zorunluluğu kaldırıldı: Yazın 1 aylık telafi eğitimi yapılacak

Eğitim sisteminde alınan kararlar ile birlikte 12'inci sınıf öğrencilerine müjdeli haber verildi. Arama motorlarında araştırılan devamsızlık açıklamasına dair Millî Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Son dakika açıklaması ile birlikte devam zorunluğunun kaldırıldığı duyuruldu. Peki, devam zorunluluğu sadece 12'inci sınıflar için mi kaldırıldı? İşte tüm detaylar...

DEVAM ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Son dakika gündeminde yer alan devamsızlık affına dair araştırmalar başladı. Yapılan haberler ile birlikte öğrenciler tarafından "devamsızlık affı geldi mi?" soruları arama motorlarında araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama ile birlikte gündem değişti. Bakan Mahmut Özer'in açıklamaları ile 12'inci sınıf öğrencilerine müjdeli haberi paylaştı.

Özer açıklamasında, "Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu müjdeyi veriyordu. 10 ili etkilemedi, tüm illerimiz acı çekti. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız." sözlerine yer verdi. 12'inci sınıf öğrencileri için kaldırılan devam zorunluluğu ile birlikte eğitim sistemine dair önemli noktaları paylaştı.

16 Haziran 2023 tarihi ile birlikte kapanacak olan okulların 1 aylık telafi eğitimine gireceği açıklandı. İlkokulu da kapsayan telafi eğitim sistemi ile birlikte öğrencilerin kaçırdığı süreci yeniden kazandırılması hedefleniyor. Eğitim döneminin yeniden başlamasında da yeniden 1 aylık telafi eğitimi verilecek. Öğrencilerin durumunu ölçmek adına sınavların yapılacağını da açıkladı.

55eb505cf018fbb8f8b943f9.webp

BAKAN ÖZER DETAYLARI PAYLAŞTI

Müjdeleri üst üste duyuran MEB bakanı Mahmut Özer detayları da paylaştı. Eğitim sistemi ile depremi bağdaştıran Mahmut Özer, zorlu günlerdeki eğitim ile ilgili süreci tüm çalışanları ile yönettiğini açıkladı. Eğitimin normalleşmesi adına büyük emekler verildiğini, normalleştirmedeki önceliği eğitime sunduklarını açıkladı.

Deprem felaketi ile birlikte 24 okulda yıkım yaşandığını açıklayarak en güvenli yapıların okullar olduğuna dikkat çekti. Sağlam raporu verilmeyen yapılarda ise eğitimin başlamadığına dikkat çekti.

Kahramanmaraş depreminin sadece 10 ilimizi etkilemediğini belirten Bakan Özer, tüm illerimizin acı çektiğine vurgu yaptı. Bu konuşmanın devamında ise 12'inci sınıf öğrencilerine devam zorunluluğunun kaldırıldığı müjdesini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN