Ehliyet sahiplerine müjde! O paralar iade ediliyor! Hemen başvuru yapın

Ehliyet sahiplerine müjde! O paralar iade ediliyor! Hemen başvuru yapın

Ehliyeti olan sürücüleri yakından ilgilendiriyor. Yapılan açıklama kapsamında ödenen paraların geri iade edileceği belirtildi. E-devlet sisteminden başvuru yapan ödemelerini alıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Son zamanlarda AVM otoparklarını ödenen ücretler vatandaşların da başının belası oldu. İlk 3 saatin ücretsiz kabul edilmesine rağmen sürücülerden alınan ücretler can sıkıcı bir hal almaya başladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar bu konuda büyük sıkıntılar yaşarken haksız alınan ücretlerin geri alınabileceği duyurusu yapıldı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ilk 3 saatin ücreti olmasına rağmen otoparktan 60 TL istendiğini belirtti. Konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşıyan Ağaoğlu, şikayette bulundu. Şikayetin ardından ödemelerin geri yapıldığını söyleyen Ağaoğlu, sürücülere de tavsiyelerde bulundu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


HAKSIZ ÖDEMELERE GERİ İADE

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, İBB tarafından 16 yıl önce alınan kararı işaret etti. Alışveriş merkezlerinde otopark ücretlerinin 3 saat boyunca ücretsiz olduğunu ifade eden Ağaoğlu, altında 21 kişinin imzası bulunan kararı rağmen AVM'nin ücret aldığını vurguladı. Ümraniye'de bulunan bir alışveriş merkezine gittiğini ifade eden Ağaoğlu, AVM içerisinde 1 saat 5 dakika kaldığını aktardı. Kendisinden 60 TL ücret alındığını vurgulayan Ağaoğlu, “Bunun üzerine bilinçli bir tüketici olarak Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum. İBB’nin UKOME kararını da ekledim. Akabinde, İBB’ye de şikayette bulundum.” ifadelerini dile getirdi.

arac-kullanmak.jpg

KURALA UYMADILAR


İBB'ye yapılan şikayetin üzerine hakem heyeti kararı çıkmadan alışveriş merkezinin avukatının kendisini arayarak 60 TL'yi iade etmek istediğini belirtti. Alınan karar doğrultusunda AVM yönetimi ilk 3 saat kuralının geçerli olduğunu belirtti. Bu durumun memnuniyet verici olduğunun altını çizen Ağaoğlu, UKOME almaya kararının çok net olduğunu vurguladı. Ağaoğlu, ilk 3 saate kadar ücret alınmaması gerektiğini 3 saat dışında ise ücret alınabileceğini ancak İBB tarifesine göre bir ödeme alınabileceğini açıkladı. Bu konuda hazırlanacak bilgilendirme levhalarının ise otopark girişinde bulunması gerektiğini belirten Ağaoğlu, otoparkın boşluğu olup olmadığını belirten bilgi sistemi ile birlikte bu levhalarında olması gerektiğinin altını çizdi.

avm-otopark.jpg

HUKUKA AYKIRI KURALLAR


Vatandaşların lehine verilen UKOME kararı kapsamında bir AVM'nin inşasının bölgedeki trafik yoğunluğuna neden olabileceği söylendi. Bu kapsamda otopark hizmeti ile birlikte trafiğin rahatlatılmasının gerektiği belirtildi. Bazı alışveriş merkezlerinin kurala uymadığı işaret edilirken alışveriş yapılması durumunda 3 saatin ücretsiz olacağı gibi hukuka aykırı bazı kurallar konulduğu aktarıldı.

otopark.jpg

E-DEVLET'TEN ŞİKAYET EDİN

Yaşanan mağduriyet durumunda tüketicilerin bilinçli olması gerektiğine değinen Ağaoğlu internet üzerinden şikayette bulunabileceklerini aktardı. Ağaoğlu,“E-Devlet şifrelerini kullanmak suretiyle Tüketici hakem heyetine başvurabilirler. Ayrıca, ilgili büyükşehir belediyesine de şikayetleriyle, başvurdukları takdirde bizden aldıkları haksız ücretin belki yüzlerce katı bir cezayla karşı karşıya kalabilir bu AVM’ler." ifadelerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN