İmamoğlu: Bu işin belediye başkanı ya da bakanı diye bir ayrımcılığı olamaz

İmamoğlu: Bu işin belediye başkanı ya da bakanı diye bir ayrımcılığı olamaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, EMITT’nin açılış töreninde konuştu. Türkiye genelinde bir ortak çalışma kültürünün hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, ''Bu işin belediye başkanı, valisi, bürokratı ya da bakanı diye bir ayrımcılığı olamaz'' dedi.

Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 25'nci kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Fuarın açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

“BU İŞİN BELEDİYE BAŞKANI YA DA BAKANI DİYE BİR AYRIMCILIĞI OLAMAZ”

İmamoğlu, İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de ortak çalışma kültürünün gerekli olduğunu altını çizerek şunları söyledi:

''İstanbul hak ettiği noktaya mutlaka ulaşacak. Amacımız kentte yılda 20-25 milyon civarında turist ağırlamak. Her turistten kişi başı 1.500 dolar seviyesinde bir gelirin de sağlanmasının, turizmin İstanbul'da hak ettiği yere gelmesi anlamına gelir. Tabii bu doğrultuda, uluslararası platformlarda da var olmayı kentimizin tanıtımına katkı sunmayı, İBB olarak da bu sürecin içerisinde olmayı önemsiyoruz. İstanbul başta olmak üzere, bütün şehirlerimizle bütün yerel yönetimlerimizle; elbette valilerimizle kurumların temsilcileriyle bir arada çalışma kültürünü başarmak zorundayız. Yani bu işin belediye başkanı, valisi, bürokratı ya da bakanı diye bir ayrımcılık olamaz. Bu işi bir bütün halinde üstlendiğimizde, ülkemizin belki en büyük hazinesi olan bu sektörü yukarıya taşıdığımızda, belki de bu zor ekonomik koşulların üstesinden gelme noktasında da en ciddi kaynağımızın turizm olacağını görüyoruz. Bu işin de içinde olacağımızı ve bu mücadeleyi en üst seviyede vereceğimizi belirtmek isterim.

2019’da İstanbul 15 milyon turiste ev sahipliği yapmışken, ne yazık ki 2020’de 5, 2021’de 8,5 milyon ziyaretçiyi İstanbul’da ağırladık. Tabii ki bu sıkıntılı süreci, hep birlikte, ortak akılla, iş birlikleriyle aşmak için büyük bir mücadele veriyoruz ve daha da bu konuda mücadele vermek zorunda olduğumuzun farkındayız”

''TURİZM BARIŞ İSTER, HUZUR İSTER...''

Turizmin ''barış ve huzur'' istediğini kaydeden İmamoğlu, ''Turizm barış ister. Turizm huzur ister. Turizm adalet ister, demokrasi ister, özgürlük ister. 360 derece her ortamı görebilen bir anlayışı ister ve bu farklılıkları kucaklayabilen bir bakış ister ki ancak o zaman dünya çapında arzu ettiğimiz noktaya gelebilelim. Bütün bunlar bu ülkenin insanının genetiğinde var. Bu topraklarda bulunan medeniyetin de içinde bütün bu duygular var. İşte bütün bunları sağlayarak, ancak turizm potansiyelimizi tam olarak istediğimiz seviye ulaştırabiliriz.'' şeklinde konuştu.

İSTANBUL TÜRKİYE’NİN ANA LOKOMOTİFİ

İstanbul'un Türkiye için ana bir lokomotif olduğunu kaydeden İmamoğlu, ''İstanbul Turizm Platformu'nu kurmak ve bütün paydaşlarla bir arada akıl birliği, fikir birliği ortaya koymak ve turizme katkı sunma konusunda, ‘Bizler ne yapabiliriz’ bakış açısıyla bu sürecin mücadelesinde sıkı bir paydaş olmayı önemsedik; önemsemeye devam ediyoruz. Tarihi yarımadayı önemsiyoruz. Tarihi yarımadada 50 projemizi, Nisan ayında inşallah kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye'nin ana lokomotifi İstanbul'dur ve her zaman da bu şekilde olacaktır. Bu yönüyle özellikle Galataport'un sıkıntılarına, süreçlerine katkı sunmak; tarihi yarımadayla ilgili ulaşım süreçlerini güçlendirmek, Boğaz köyleri, Prens Adaları'nın daha nitelikli bir turizm alanı haline gelmesini sağlamak; Haliç kıyıları, Salacak kıyıları gibi İstanbul'un bütün süreçlerine katkı sunan çalışmaları, entegre bir biçimde hem kendi içimizde hem de paydaşlarıyla beraber sürdürmeye devam ediyoruz.'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN