Ekrem İmamoğlu'na ikinci dava yolda: Ecdat yadigarına sahip çıkmıştı

Ekrem İmamoğlu'na ikinci dava yolda: Ecdat yadigarına sahip çıkmıştı

Hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve bununla birlikte siyasi yasak cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için gazeteci İsmail Saymaz'dan flaş bir açıklama geldi. Saymaz, bugünkü yazısında İmaoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'in tablosunu satın alıp Türkiye’ye getirmek sebebi ile İBB’yi zarara uğratmakla ikinci kez suçlandığını yazdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkında uzun süredir devam eden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava 14 Aralık'ta sonuçlandı. İBB Başkanı İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyası yasağa da mahkum edildi. Kararın yankıları ise kaldığı yerden devam ediyor.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında, geçtiğimiz yıllarda İngiltere'de Fatih Sultan Mehmet tablosunu alan İmamoğlu'nun tekrar yargılanacağını dile getirdi.

"İmamoğlu, büyük padişahın tablosuna sahip çıktığı için yargılanacak" diyen Saymaz, "Ekrem İmamoğlu’na ‘Ahmak Davası’ndan iki yıl yedi ay hapis cezası vermek kesmedi. Terör soruşturması açmak da yetmedi. İtalyan ressam Bellini’nin atölyesinden çıkan, Londra’daki bir müzayededen satın alınıp Türkiye’ye getirilen ‘Fatih’ tablosuna sıra geldi. Tablo 26 Haziran 2020’de Londra’da Christie’s Müzayede Evi tarafından müzayedeye konuldu. İBB, 935.250 Sterlin ödeyerek, tabloyu satın aldı. Ve şu an İBB’nin Saraçhane’deki binasında sergileniyor" ifadelerini kullanarak kısa bir hatırlatmada bulundu.

150792.jpg

'PARTİLİ MÜFETTİŞ SEVİNİYORSA HATA EDİYOR'

İçişleri Bakanlığı’nın 25 Ekim tarihinde vermiş olduğu onayı, Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın bir gün sonraki emriyle 'Fatih Sultan Mehmet’in tarihi tablosunun satın alımı' için ön inceleme başlatıldığını açıklayan Saymaz, İmamoğlu’nun belediye zarara uğratmakla suçlanacağının anlaşıldığını yazdı. Saymaz, "Partili başmüfettiş, İmamoğlu’nu suçlayacak bir kanıt bulduğu için seviniyorsa hata ediyor. Çünkü bu, Fatih tablosu için başlatılan ikinci ön inceleme." şeklinde konuştu.

icisleri-bakanligindan-ibbye-fatih-sultan-mehmet-incelemesi-zwlx.webp

Saymaz'ın konu ile ilgili yazısının devamı şy şekilde:

"Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yarışında en çok çekindiği rakip olma suçunu (!) işlediği için, Fatih’in tablosunu satın alıp Türkiye’ye getirmek suretiyle İBB’yi zarara uğratmakla ikinci kez suçlanıyor.

Fatih’in sözde torunları, milletin servetini oyuncak dinazorlara, yokuş çıkamadığı için kullanılmadan hurdaya ayrılan metrobüslere harcarken; İmamoğlu, büyük padişahın tablosuna sahip çıktığı için yargılanacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN