El Nino belası bitmiyor! Türkiye için 'Kar diz boyunu aşacak' uyarısı

El Nino belası bitmiyor! Türkiye için 'Kar diz boyunu aşacak' uyarısı

Kışın dondurucu soğuklar, yazın da kavurucu sıcaklar derken El Nino belasından da kurtuluş yok. Türkiye için tehlike çanları çalmaya başladı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten açıkladı vatandaş korkudan tir tir titredi. Türkiye'de Kar diz boyu yağacak. İşte meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in o açıklamaları...

Yavaş yavaş yaz mevsiminin sonuna yaklaşırken vatandaşları korkutan açıklamalarda peş peşe gelmeye başladı. Kavurucu sıcakların ardından bu kez de dondurucu soğuklar etkili olacak. 24 Ağustos'u işaret ederek açıklamalarda bulunan Ökten, “Bu sene erken başlıyor” dedi. İklim krizi nedeniyle değişen havalar vatandaşları da tedirgin ediyor. Uzman isimlerden gelen açıklamalar yakından takip edilirken uyarılarda peş peşe geldi. İşte meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in o açıklamaları...

SOĞUK BİRİKMESİ OLACAK

24 Ağustos tarihinde Kuzey Kutbu'nda sonbaharın başladığına açıklayan Kerem Ökten, diyagramı işaret ederek “Eksi rüzgâr ne demek biliyor musunuz?” sözlerini dile getirdi. Kutupların güneş ışınını aldığını ve ısındığını belirten Ökten, 24 Ağustos'ta artıya döneceğini ve bu şekilde Kutupta alçak basınç oluşacağını söyledi. Kerem Ökten bu durumun soğuk biriktirmeye başlayacağının altını çizdi.

kerem-24-agustos.png

24 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Kuzey yarım kürede sonbaharın 24 Ağustos'ta başladığını ifade eden Ökten, zonal rüzgarların batıdan eseceğinin altını çizdi. Bu noktada kutuplarda soğuk birikmesi yaşanacağını ifade eden uzman isim, kış mevsiminin de bu sene erken başladığına değindi. Zonal rüzgarın erken başlamasına daha fazla soğuk birikmesinin işareti olduğunu söyledi.

kerem-okten-kuzey-yarim-kure.png

KEREM ÖKTEN AÇIKLADI

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden önemli paylaşımlarda bulunan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, peş peşe yayınladığı 3 tweet ile Türkiye'nin meteorolojik olaylarını sıraladı. El Nino'nun giderek kuvvetlendiğini ifade eden uzman isim, bu denli güçlü bir El Nino'nun 1997-1998 kışına benzediğinin altını çizdi. Bu yıllar arasında kışın erken başladığını söyleyen Ökten, Aralık ayında Avrupa'da sert bir kış yaşandığını söyledi. 16 Aralık 1997 tarihinde ar yağışının Trakya'dan İstanbul'a geçiş yaptığını ifade eden Kerem Ökten, “Özellikle 18 Aralık'ta çok etkili bir kar yağdı ve yerde kalın bir kar tabakası bıraktı. El nino Kışları erken gelir. Bu Kış çok beklememiz gerekmeyebilir…” açıklamalarında bulundu.

kerem-okten-97-kisi.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN