El Nino o ilimizi kırdı geçirdi! Hastanelerin acil servisleri dolup taştı: 1 aydır yetkililerden çözüm yok

El Nino o ilimizi kırdı geçirdi! Hastanelerin acil servisleri dolup taştı: 1 aydır yetkililerden çözüm yok

El Nino sıcak hava dalgasının etkileri bitmiyor. El Nino'nun etkisiyle geçtiğimiz ay büyük bir sel felaketi yaşayan o il şimdi de selden kalma hastalıkla mücadele ediyor. Tüm hastanelerin acil servisleri hastalarla dolup taşarken, doktorlardan vatandaşlara içme suyuyla ilgili kritik uyarı da geldi. İşte, El Nino'nun kırıp geçtiği o ildeki son durum...

10 Temmuz tarihinde; Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan ve normal hava şartlarını tamamen alt üst eden El Nino'dan kaynaklı sel felaketi yaşayan Ordu'da şimdi de yeni bir salgın alarmı verildi. Uzmanlar sel felaketinin ardından şikayetlerin git gide artış gösterdiğini belirtirken, yetkililerin çözüm için ne zaman harekete geçeceği ise merak konusu oldu.

VAKALAR KATLANARAK ARTIYOR

Ordu'da ishal, kusma ve yüksek ateş şikayetleri artmaya devam ediyor. Vatandaşlar hastanelerin acil servislerine başvuruyor.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Ordu'da bir aydır ishal salgını olduğunu bildirdi.
Ordu'nun 10 Temmuz'da yaşadığı sel felaketinden sonra hastalığın patlak verdiğine işaret eden Enginyurt, "Sudan kaynaklı ishal ve yüksek ateş salgını var. Bu nedenle sel öncesi de bu konuda açıklama yaptım. Lütfen kaynak sularını kaynatarak tüketelim ya da hazır su kullanalım. Su içmiyorum bana bir şey olmaz demeyin. Kaynak suyuyla meyve yıkayıp tüketmek veya diş fırçalamakta yeterli olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız bu salgına karşı dikkatli olsun" diye konuştu.

yeni-proje.jpg

ORDU'DA NE OLMUŞTU?

Temmuz ayında Ordu'yu etkisi altına alan ve 3 gün boyunca aralıksız devam eden şiddetli yağışlar günlük yaşamı olumsuz etkilemekle kalmamış aynı zamanda derelerin debisinin de yükselmesini sağlamıştı. Yağıştan kaynaklı kent merkezinden geçen Civil Deresi'nin istinat duvarında çökmeler yaşanması ise şehirde kırmızı alarm verilmesine neden olmuştu.

Yaşanan sel felaketi sonrası alınan tedbirlerle hiçbir can kaybı yaşanmazken; 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç sel ve heyelandan etkilenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN