El Nino yazı ve kışı birbirine karıştıracak! Meteoroloji uzmanlarından uyarı: Bildiğiniz yağışları unutun

El Nino yazı ve kışı birbirine karıştıracak! Meteoroloji uzmanlarından uyarı: Bildiğiniz yağışları unutun

Ramazan Bayramı'nda etkili olan yağışların etkisi kısa sürdü. Hava sıcaklıkları tekrardan mevsim normallerinin üstüne çıkarken yağışlar durmuş halde. Vatandaşlar 'Yağışlar ne zaman gelecek? İstanbul'a kar tekrardan yağacak mı?' sorularını araştırmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Bildiğiniz tüm yağışları unutun. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı, El Nino yaz ve kış birbirine karışacak.

Mayıs ayında etkili olan sağanak yağışlar tüm yurtta görülmeye devam ediyor. Bu hafta hava durumu nasıl?' sorusunu araştırmaya başladı. Özellikle mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları bir çok kişiyi canından bezdirmiş durumda. Havaların hem soğuk hem de az yağışlı geçmesi Türkiye'yi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış durumda. Hava durumundaki bu kararsız durumun nedeni ortaya çıktı. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tarih verip uyardı. El Nino yazımızı kışa çevirecek! Bildiğiniz tüm yağışları unutun!

İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

hjhjjh-24.jpg

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI:EL NİNO GELİYOR, HEMEN ÖNLEM ALIN!

Hava durumu tahminleri ile sık sık gündeme gelen ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Kuvvetli yağışların Türkiye'ye doğru geldiğini belirten Ökten, "Ve El nino (Yaramaz Çocuk) kesinleşti. Tüm Dünya modelleri hem Yaz mevsiminde hem de Önümüzdeki Kış'ta El nino bekliyor. El nino Ülkemizde yağışların artmasını sağlayacak. Öte yandan önemli hava olaylarını da beraberinde getirecek." dedi.

b1.jpg

Aynı zamanda uzmanlar yaz aylarında kış aylarında olduğu gibi Türkiye'ye bol yağış yağacağı yorumunda bulundular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN