Elektrikli araçlarla ilgili yeni düzenlemeye tepki! Birçok kişi mağdur olabilir: Satışını engellemeye yönelik diyerek açıkladı

Elektrikli araçlarla ilgili yeni düzenlemeye tepki! Birçok kişi mağdur olabilir: Satışını engellemeye yönelik diyerek açıkladı

Piyasaya sürülen elektrikli araçlarla birlikte düzenlemeler de artıyor. Elektrikli araçlarla ilgili yeni düzenlemeye tepki! Birçok kişi mağdur olabilir. Konuyla ilgili otomotiv distribütörleri "satışını engellemeye yönelik" şeklinde açıklama yaptı...

ODMD (Otomotiv Distribütörleri ve İş İnsanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, 29 Kasım 2023 tarihinde yayınlanan "Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliği" değerlendirdi. Bozkurt, Türkiye pazarına yeni giren elektrikli araç markalarındaki artışın, tüketicilerin mağduriyetini önlemek adına çeşitli önlemlerin alınmasını gerekli kıldığını belirtti.

Bozkurt, özellikle elektrikli araçlarla ilgili standartların belirlenmesi ve bu standartların detaylı bir şekilde uygulanmasının önemini vurgulayarak, "Araçların servis ve onarım hizmeti alacağı tesisler ve bu tesislerdeki güvenlik ekipmanları, araçlara hizmet verecek teknik personelin eğitimi gibi konular hayati önem taşımaktadır. Örneğin bu konuda eğitimsiz bir teknisyenin elektrikli araca müdahalesi, teknisyenin can güvenliği için yüksek risk oluşturmaktadır" dedi.

Elektrikli araç teknolojisinin henüz yeni olduğunu ve bu alanda standartların belirlenmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, bu standartların sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, eğitimsiz teknisyenlerin elektrikli araçlara müdahalesinin yüksek risk oluşturabileceğini dile getirdi.

Bozkurt, elektrikli araçların servis ve onarım süreçlerinde oluşabilecek olumsuz durumlara karşı gerekli eğitimlerin alınması ve müdahale ekipmanlarının standart olarak bulundurulması gerektiğine de vurgu yaptı.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATIŞINI ENGELLEYECEK

elektrikli-otomobil-1.webp

Elektrikli araç sektöründeki büyümenin ticareti desteklemesi gerektiğini belirten Bozkurt, alınan önlemlerin Türkiye'de yatırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı yatırımcıların cesaretini kırabileceğine dikkat çekti. Bozkurt, "Çıkan son tebliğ ile sadece pazara yeni giriş yapacak marka ve modeller değil, ülkemizdeki yerleşik ve hatta üretim yatırımı olan markaların da birçok modelinin satışını engellemeye yönelik bir durum oluşmuştur." ifadelerini kullandı.

Bozkurt, "Bu şekilde hem elektrikli araç kullanıcısının hem de araca hizmet veren teknisyenlerin güvenliği en üst düzeyde sağlanmalı, gereken standartları yerine getirmeden hiçbir markanın pazara girişine izin verilmemelidir. Bununla beraber tüm dünyada kabul görmekte olan elektrikli araçların, vatandaşın faydasına olacak şekilde rekabetçi bir ortam yaratmasına da engel olunmamalıdır" diyerek, yatırım ortamının iyileştirilmesine engel teşkil edecek uygulamalardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN