Emekli Albay Orkun Özeller’e Bahçeli’ye hakaret iddiasıyla hapis istemi

Emekli Albay Orkun Özeller’e Bahçeli’ye hakaret iddiasıyla hapis istemi

Emekli Albay Orkun Özeller hakkında, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sosyal medya paylaşımlarında hakaret ettiği ve halkı kin ile düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Emekli Albay Orkun Özeller hakkında, sosyal medya paylaşımlarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarını işlediği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bahçeli “müşteki”, Özeller ise “şüpheli” olarak yer aldı. Bahçeli’nin avukatının suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, Özeller’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Bahçeli hakkında kişilik haklarını hedef alan ifadeler kullandığı belirtildi.

Savcılık, Özeller’in eleştiri sınırlarını aştığını, kamu görevlisi konumundaki Bahçeli’yi küçük düşürücü ifadelerle hakaret ettiğini ve toplumun bir kesimini diğerine karşı kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini değerlendirdi.

İddianamede, Özeller’in “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Dosya, değerlendirilmek üzere İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN