Emekli vatandaş Babacan'a halini anlattı: Torununa harçlık verememek bir dede için ne demek?

DEVA Partisi lideri Babacan, sosyal medya hesabından bir emekli vatandaşla olan diyaloğunu yayınladı. Emekli vatandaş, aldığı maaşla geçimini çok zor idame ettirdiğini anlatırken, torunlarına harçlık bile veremediğini ifade etti. Babacan ise görüntüleri, "Açlık sınırının altında maaşlarla kaç gün geçinilir, torununa harçlık verememek bir dede için ne demektir; karar vericilerin haberi yok" ifadeleriyle paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabı X'ten emekliliklerin yaşam mücadelesini ele aldı. Babacan, emekli bir vatandaşla yaptığı konuşmanın videosunu yayınlarken, emekli vatandaşın sözleri, Türkiye ekonomisini gözler önüne serdi.

Vatandaş, aylık 9 bin lira taksit ödemesi olduğunu söylerken, elinde nakit kalmadığını bu sebeple kredi kartıyla yaşamını idame ettirdiğini dile getirdi. Faize girmemek içinse kart borcunun tamamını yatırmak zorunda olduğunu söyleyen vatandaşın videosunu Babacan, "Emeklimiz bunu hak etmiyor. Açlık sınırının altında maaşlarla kaç gün geçinilir, torununa harçlık verememek bir dede için ne demektir; karar vericilerin haberi yok.

'MÜREFFEH BİR TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ'

Çalışanıyla, emeklisiyle, öğrencisiyle fert fert zenginleşecek, müreffeh bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz" ifadeleriyle yayınladı.

Babacan ile emekli vatandaş arasında geçen diyalog şu şekilde:

Vatandaş: 65 yaşındayım. Emekli maaşımı alacağım, kredi kartına yatıracağım. 9 bin lira borcum var. Borcu hemen nakit yatırıyorum. Bir ay daha 9 bin lira daha gireceğim.

Ali Babacan: Faize düşüyor musun?

Vatandaş: Faize düşmemek için tamamını kapatıyorum ama cepte para yok. Torunlara para yok. Evde nakit pazar parası yok. Gidiyoruz mecburen marketten alışveriş yapıyoruz.

Babacan: Faiz çok yükseldi. Faiz yüzde 4'e yakın, değil mi şimdi kredi kartı faizlerinde?

Vatandaş: Peşin para harcayamıyorum pazara gidip. Mecbur kredi kartından gidiyoruz. Marketten domates, salatalık alıyoruz.

Babacan: Maaşa alınca da onu ödüyorsun.

Vatandaş: Mecbur maaş alınca. Eski bakkalların karne usulü oldu.

Babacan: Şimdi maaşlar, resmi enflasyon kadar arttırılıyor. Ama gerçek enflasyon çok yüksek. Onun için emekli perişan. Bir de 7 bin 500'e de geçen temmuzda zam vermediler, pas geçtiler. Milyonlarca insan sıkıştı kaldı yani.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN