Emeklilere zam müjdesi! Erdoğan emekli zammını resmen duyurdu: En düşük emekli maaşı ve ikramiye ne kadar oldu?

Emeklilere zam müjdesi! Erdoğan emekli zammını resmen duyurdu: En düşük emekli maaşı ve ikramiye ne kadar oldu?

2023 yılında Ramazan ayı bu gece yapılacak sahur ile başlayacak. Ramazan ayının başlamasına saatler kala yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayındaki ilk sahura saatler kala asgari ücret müjdesini canlı yayında duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ile bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Burada açıklamalarda bulunan Vedat Bilgin, bayram ikramiyesi ve en düşük emekli maaşları için zam sinyali verdi. Bakan Bilgin'in açıklaması emekli vatandaşları heyecanlandırdı.

Milyonlarca vatandaşa müjdeli haberi veren Bakan Bilgin, "En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var bunları değerlendiren bir alternatif çalışmamız var" dedi.

Bakan Bilgin'in bu açıklaması sonrasında yeni asgari ücretin ve bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konuda resmi rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Erdoğan: HÜDAPAR tamamen yerli ve milli bir yapı

ERDOĞAN EMEKLİ MAAŞINI RESMEN AÇIKLADI

NTV-Star TV ortak yayınında Seda Öğretir, Ahmed Arpat, Nazlı Çelik ve Burhanettin Duran'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan bayramı öncesinde müjdeli haberi resmen açıklayarak emekli vatandaşları sevindiren haberi duyurdu.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN