Emeklilerin en fazla yaşadığı iller belli oldu

Emeklilerin en fazla yaşadığı iller belli oldu

TÜED, "Emeklilerin Yaşadığı Yerler Araştırması" sonuçlarını açıkladı. Araştırma, Türkiye genelinde emeklilerin yoğun olarak yaşadığı illeri belirledi. Buna göre, emeklilerin yüzde 20'si İstanbul'da ikamet ediyor. En yoğun emekli nüfusuna sahip diğer iller ise sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak belirlendi.

Türkiye Emekliler Derneği'nin yaptığı "Emeklilerin Yaşadığı Yerler Araştırması" sonuçlarına göre, Türkiye genelinde emeklilerin yoğun olarak yaşadığı iller belirlendi. Araştırmaya göre, toplam 16 milyon 154 bin 322 emekli bulunuyor ve bu kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yaşlılık aylığı alıyorlar.

EN FAZLA EMEKLİNİN YAŞADIĞI ŞEHİR İSTANBUL

En fazla emeklinin yaşadığı il İstanbul oldu. 3 milyon 240 bin kişiyle İstanbul, emeklilerin en çok tercih ettiği şehir olarak öne çıktı. Bu sayı, toplam emekli nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 20'sine denk geliyor.

İstanbul'un ardından en yoğun emekli nüfusuna sahip iller sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Kocaeli, Balıkesir ve Mersin olarak sıralandı. Bu iller toplam emekli nüfusunun yarısına ev sahipliği yapıyor.

Araştırmada dikkat çeken bir diğer nokta ise Ankara ve Konya dışındaki illerin denize kıyısı olmasıydı. Nüfusu 1 milyon 273 bin civarında olan Balıkesir, nüfusuna oranla en fazla emeklinin yaşadığı il olarak öne çıktı.

EN AZ EMEKLİ NÜFUSUNA SAHİP İLLER

Buna karşılık, en az emekli nüfusuna sahip şehirler Ardahan, Bayburt ve Tunceli olarak belirlendi. Ardahan'da 10 bin 814, Bayburt'ta 13 bin 98 ve Tunceli'de 13 bin 294 emekli bulunuyor.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, araştırmanın sonuçlarını değerlendirerek Türkiye'nin emeklilerinin önemli bir kesimini oluşturduğunu belirtti. Ergün, emeklilerin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek için araştırmalarının önemli bir yol haritası sunduğunu ifade etti.

Ergün, özellikle İstanbul ve Ankara gibi metropollerde yoğunlaşan emekli nüfusunun nedenlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, hükümet ve yerel yönetimlerin bu sonuçları dikkate alarak politikalar geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Emeklilerin yaşadığı yerlerin ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için alınacak tedbirlerin önemine değinen Ergün, bu konuda daha fazla farkındalık yaratılması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN